Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Επαφές με ξένους ομίλους για νέα deals

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγοράς βρίσκεται η Vivartia, το deal της οποίας με την Exeed Industries στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι το πρώτο βήμα της περαιτέρω παραγωγικής διεθνοποίησής της.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Vivartia: Επαφές με ξένους ομίλους για νέα deals
Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγοράς βρίσκεται η Vivartia, το deal της οποίας με την Exeed Industries στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι το πρώτο βήμα της περαιτέρω παραγωγικής διεθνοποίησής της.

Όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιάννης Αρτινός, η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με ξένους ομίλους για την ανάπτυξη και τη σύναψη νέων αντίστοιχων συνεργασιών και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, ακόμη και εντός του έτους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ουσία είναι ότι η στρατηγική συνεργασία της Vivartia με την Exeed Industries, βιομηχανικό βραχίονα της National Holding, ανοίγει τον δρόμο στην ελληνική εταιρεία για επέκταση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και στη Μέση Ανατολή. Η επέκταση στην περιοχή περιλαμβάνει την έναρξη εξαγωγών στα ΗΑΕ από τα εργοστάσια της Vivartia στην Ελλάδα μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού στην περιοχή.

Η επένδυση για τη συγκεκριμένη μονάδα, η έναρξη παραγωγής και λειτουργίας της οποίας υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014, υπολογίζεται σε 70-100 εκατ. ευρώ, ενώ τα οφέλη για την ελληνική εταιρεία εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσια. Και αυτό γιατί θα απευθυνθεί αρχικά σε μια αγορά 4,7 εκατ. καταναλωτών και σε δεύτερη φάση θα καλύψει ολόκληρη την περιοχή, στην οποία βρίσκονται 330 εκατ. καταναλωτές, το βιοτικό επίπεδο των οποίων είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Σημειώνεται ότι με βάση το MOU που υπεγράφη προωθείται η σύσταση κοινής εταιρείας με ιδιοκτησία κατά 49% Vivartia και κατά 51% Exeed Industries, η οποία θα δημιουργήσει εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το μνημόνιο προβλέπει την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών στον επιχειρηματικό τομέα τροφίμων και γεωργίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Exeed Industries επέλεξε τη Vivartia μεταξύ αρκετών ελληνικών αλλά και πολυεθνικών εταιρειών που είδε για την υψηλή τεχνογνωσία της και για την καινοτομία των προϊόντων της.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά και το deal με τη ΜΕΒΓΑΛ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia ξεκαθάρισε ότι η συγχώνευση θα γίνει. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτινός είπε ότι «ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της συγχώνευσης είναι μέσα στο επόμενο τρίμηνο». Ο ίδιος σημείωσε με έμφαση: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η ΜΕΒΓΑΛ όσο και η ΔΕΛΤΑ, η Vivartia και η MIG προχωράνε βλέποντας τη συγχώνευση και προχωρώντας με σκοπό να γίνει αυτή. Η Συγχώνευση θα γίνει. Προχωράμε με βήματα πιο γοργά. Έχουμε εκπονήσει το διάγραμμα της συγχώνευσης σε διαφορετικά κομμάτια του business».

Αναφορικά με την εσωτερική αγορά, την κατανάλωση και την πολιτική τιμών της εταιρείας, η διοίκησή της ανέφερε ότι για τη φετινή χρονιά ο στόχος είναι η ένταση των προωθητικών ενεργειών αλλά και η διάθεση προϊόντων που να καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών. Ο κ. Αρτινός ανέφερε επίσης ότι το κομμάτι των ταχυκίνητων κωδικών (FMCG) της εταιρείας πάει πολύ καλά και το κομμάτι της εστίασης. Αυτό όπως είπε αποτυπώνεται και στην πορεία των μεριδίων των δύο κατηγοριών, τα οποία ενισχύονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v