Ίλυδα: Επιστρέφει σε κερδοφόρο πορεία

Αυξημένο κύκλο εργασιών και επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα αναμένει για τη φετινή χρονιά η εταιρία πληροφορικής Ίλυδα. Τι... παίζει με επενδύσεις  και κεφαλαιακή ενίσχυση.

Ίλυδα: Επιστρέφει σε κερδοφόρο πορεία
Αυξημένο κύκλο εργασιών και επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα αναμένει για τη φετινή χρονιά η εταιρία πληροφορικής Ίλυδα, κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτον, λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει και έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο του κύκλου εργασιών της.

Δεύτερον, λόγω των απωλειών από τη διακοπή λειτουργίας θυγατρικής στο εξωτερικό, η οποία επηρέασε τις οικονομικές χρήσεις του 2009 και του 2010, αλλά όχι τη φετινή.

Τρίτον, λόγω της δωδεκάμηνης φέτος συμβολής στα αποτελέσματα της θυγατρικής Prosvasis, η οποία αποκτήθηκε το δεύτερο περυσινό εξάμηνο.

Αξιοσημείωτο γεγονός για την Ίλυδα είναι η προσπάθεια ένταξης τριετούς επενδυτικού προγράμματος, ύψους 5 εκατ. ευρώ, στον αναπτυξιακό νόμο, που προσφέρει κρατική επιχορήγηση 40%. Το υπόλοιπο κόστος του project έχει συμφωνηθεί να καλυφθεί κατά 1,5 εκατ. ευρώ από τραπεζικό δανεισμό και κατά 1,5 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο GEM Global Yield Fund.

Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης έχει εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο για επιλογή είτε αύξησης κεφαλαίου με μετρητά, είτε έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με παραίτηση των παλαιών μετόχων και κάλυψη του ποσού από το ξένο fund.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ίλυδας, κ. Βασίλειο Ανυφαντάκη, απομένει ένα μόνο στάδιο για την τελική έγκριση του επενδυτικού προγράμματος, το οποίο είναι σε θέση να δώσει κινητήριο δύναμη στην εταιρία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα -έχει ολοκληρωθεί ήδη γύρω στο 40%- αποβλέπει στην ανάπτυξη δύο νέων προγραμμάτων λογισμικού, στη βελτίωση άλλων δύο προϋπαρχόντων και επίσης στην ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις γίνονται στα εξής:

α) Πληροφορικό σύστημα για να καλύπτει όλους τους τομείς λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
β) Λογισμικό για τη διαχείριση διαγνωστικών κέντρων και μικροβιολογικών εργαστηρίων.
γ) Πληροφορικό σύστημα ολοκληρωμένης οικονομικής διαχείρισης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
δ) Στην αναβάθμιση του υπάρχοντος υποσυστήματος επιχειρηματικής ευφυΐας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v