Ευρωσύμβουλοι: Εναρξη του έργου INCONET-GCC

Η πρώτη συνάντηση όλων των εταίρων στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, στο 'Αμπου Ντάμπι, σηματοδοτεί την έναρξη του έργου INCONET-GCC, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και διάρκειας 3 ετών.

Ευρωσύμβουλοι: Εναρξη του έργου INCONET-GCC
Η πρώτη συνάντηση όλων των εταίρων στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, στο 'Αμπου Ντάμπι, σηματοδοτεί την έναρξη του έργου INCONET-GCC, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και διάρκειας 3 ετών. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. ως επικεφαλής της διεθνούς κοινοπραξίας που συντονίζει τις κοινές ερευνητικές δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών χωρών και των Χωρών του Κόλπου, για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του διαλόγου για κοινή ερευνητική πολιτική μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Χωρών της περιοχής, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Δρ Πάρις Κοκορότσικος.

Το έργο υλοποείται με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων οργανισμών από την Ευρώπη (όπως το London School of Economics) και τις Xώρες του Κόλπου (όπως Υπουργεία Έρευνας & Τεχνολογίας, Τεχνολογικά Πάρκα).

Συμμετέχουν οργανισμοί από Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία, Ομαν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Υεμένη, Αίγυπτο και Μαρόκο.

Την εκδήλωση, την οποία κάλυψαν σε μεγάλη έκταση τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χαιρέτησε ο Υπουργός Παιδείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Nahayan Mabarak Al Nahayan.

Όπως επισημαίνεται, κατά την διάρκεια των δύο ημερών, παρουσιάσθηκε και αναλύθηκε η παρούσα κατάσταση θεμάτων έρευνας και καινοτομίας στις χώρες του Κόλπου και οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς αυτούς με Ευρωπαϊκούς φορείς, μέσω των προγραμμάτων Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες και στην προστιθέμενη αξία που μπορεί να παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε τέτοιου είδους συνεργασίες.

Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς ο συντονισμός των φορέων του Κόλπου, με στόχο την ανάπτυξη κέντρων πληροφόρησης σε θέματα έρευνας και καινοτομίας και σχετικών προγραμμάτων της Ε.Ε., σε κάθε χώρα που συμμετέχει στο έργο.

Συνοπτικά, οι δράσεις του έργου που αποφασίσθηκαν, είναι: 

* Η δημιουργία βάσης δεδομένων ενδιαφερόμενων φορέων (ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια, Εταιρείες, Τεχνολογικά Πάρκα) στις χώρες του Κόλπου. 
* Η αξιολόγηση κοινών θεματικών προτεραιοτήτων στα νέα έργα.
* Η διάχυση των αποτελεσμάτων για την ενημέρωση του κοινού.

Η επόμενη συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας του έργου και τον σχεδιασμό των περαιτέρω ενεργειών, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον επόμενο Ιούνιο.

Η Ευρωσύμβουλοι, με τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει αλλά και την υλοποίηση παρόμοιων έργων, όπως το Τεχνολογικό Πάρκο του ΟΜΑΝ, την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για τον σχεδιασμό Τεχνολογικού Πάρκου στην Σαουδική Αραβία καθώς και νέας θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων, εδραιώνεται πλέον ως ισχυρή δύναμη στις χώρες του Κόλπου, με σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v