Διάκριση της Ελλάδας για έργο της Uni Systems

Ένα απο τα πλέον σημαντικά για τη Δημόσια Διοίκηση έργα που έχει υλοποιήσει η Uni Systems, Τομέας Λύσεων του Ομίλου Info-Quest, η κεντρική Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης Ermis, διακρίθηκε στα Ευρωπαϊκά βραβεία.

Διάκριση της Ελλάδας για έργο της Uni Systems
Ένα απο τα πλέον σημαντικά για τη Δημόσια Διοίκηση έργα που έχει υλοποιήσει η Uni Systems, Τομέας Λύσεων του Ομίλου Info-Quest, η κεντρική Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης Ermis, διακρίθηκε στα Ευρωπαϊκά βραβεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τα οποία διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για 4η χρονιά http://www.egov2009.se/).

Ο Ermis, ως η βάση της ελληνικής υποψηφιότητας, επελέγη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό e-Government, όπου υποβλήθηκαν συνολικά 118 πρακτικές από όλη την Ευρώπη, ενώ προκρίθηκε στις 52 υποψηφιότητες που διαγωνίστηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Στελέχη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Εσωτερικών, της Uni Systems, καθώς και στελέχη της αναδόχου ένωσης εταιρειών του έργου Ελληνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσίασαν τη λειτουργία της Πύλης και τα οφέλη για τους πολίτες στο πλαίσιο του 5ου Συμβουλίου Υπουργών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου στη Σουηδία.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, ο Ermis διακρίθηκε ως μια απο τις τρεις καλύτερες πρακτικές της πλέον ανταγωνιστικής κατηγορίας του διαγωνισμού, εκείνης που αφορούσε στο θέμα «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη επίτευξη της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης».

Για να υλοποιηθεί το σημαντικότατο αυτό έργο η ομάδα υλοποίησης της Uni Systems εργάστηκε συστηματικά για περισσότερο απο 2,5 έτη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, εφαρμόστηκαν ανοιχτά πρότυπα και το αποτέλεσμα είναι πλήρως συμβατό με τα προβλεπόμενα στο Ελληνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το έργο, που αποτελείται απο 3 βασικά υποσυστήματα, α) τη Διαχείριση Περιεχομένου & Ολοκληρωμένη Πληροφόρηση πολιτών / Επιχειρήσεων, β) τη Διαλειτουργικότητα & Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών (όπου αυτή τη στιγμή είναι σε παραγωγική λειτουργία 110 και πλέον ηλεκτρονικές συναλλαγές προς πολίτες και επιχειρήσεις) και γ) τη Ψηφιακή Αυθεντικοποίηση Πολιτών και Επιχειρήσεων, όπως είναι ήδη γνωστό, στοχεύει στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση, μέσα απο την ανάπτυξη ασφαλών υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών.

Στο εξής, η εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη αναβαθμίζεται ποιοτικά και απλοποιείται, χάρη στο σημαντικό αυτό έργο, που αλλάζει τη καθημερινότητα και ενδυναμώνει στην πράξη τη βάση της Δημόσιας Διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v