Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στα 6 δισ. οι προσφορές για ομόλογα 1,5 δισ.

Προσφορές ύψους ευρώ 6 δισ., που αντιστοιχεί σε κάλυψη 4 φορές του ζητούμενου ποσού υποβλήθηκαν για τις καλυμμένες ομολογίες 1,5 δισ. ευρώ της Εθνικής, αναφέρει η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του euro2day.

ΕΤΕ: Στα 6 δισ. οι προσφορές για ομόλογα 1,5 δισ.
Προσφορές από 151 επενδυτές ύψους περίπου ευρώ 6 δισ., που αντιστοιχεί σε κάλυψη 4 φορές του ζητούμενου ποσού υποβλήθηκαν για τις καλυμμένες ομολογίες, ύψους 1,5 δισ. ευρώ της Εθνικής, αναφέρει η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.  

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο του υφισταμένου προγράμματος έκδοσης καλυμμένων ομολογιών ύψους ευρώ 10 δισ., που θεσπίστηκε την 26η Νοεμβρίου 2008, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της 3ης σειράς καλυμμένων ομολογιών σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Οι ομολογίες έκδοσης Εθνικής Τράπεζας συνολικού ύψους ευρώ 1.5 δισ., είναι 7-ετούς διάρκειας και θα εκδοθούν στις 7 Οκτωβρίου 2009 σε τιμή 99,238 και με σταθερό επιτόκιο 3,875%. Η τιμολόγηση αυτή ισοδυναμεί με σταθερή απόδοση 4% και αντιστοιχεί σε spread 0.90% πάνω από το αντίστοιχο επιτόκιο swap 7-ετίας.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πρώτη τοποθέτηση καλυμμένων ομολογιών που πραγματοποιείται από Ελληνική Τράπεζα σε ευρύ φάσμα τελικών επενδυτών και φέρει την ανώτατη πιστοληπτική διαβάθμιση από Fitch (ΑΑΑ) και Moody's (Aaa).

Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές από 151 επενδυτές ύψους περίπου ευρώ 6 δισ., που αντιστοιχεί σε κάλυψη 4 φορές του ζητούμενου ποσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v