Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΙΝΟΙΛ: Από 9-12 Φεβρουαρίου οι δημόσιες εγγραφές

Από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της ΕΛΙΝΟΙΛ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από την οποία η εταιρία σκοπεύει να αντλήσει το ποσόν των 9,2 εκατ. ευρώ περίπου.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Από 9-12 Φεβρουαρίου οι δημόσιες εγγραφές
Από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της ΕΛΙΝΟΙΛ στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από την οποία η εταιρία σκοπεύει να αντλήσει το ποσόν των 9,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ δραστηριοποιείται στην ενεργειακή αγορά με το εμπορικό σήμα Ελίν, διαθέτοντας ισχυρή παρουσία τόσο στο χώρο του δικτύου λιανικής, με περισσότερα από 400 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα κατέχει, από τη δεκαετία του ’60 ήδη, σημαντική θέση στην αγορά υγρών και στερεών βιομηχανικών καυσίμων παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για την κάλυψη της βιομηχανίας.

Η εταιρία δραστηριοποιείται ακόμη στους τομείς των λιπαντικών για κάθε είδους οχήματα και μηχανήματα, των λιπαντικών ναυτιλίας, της θέρμανσης οικιών και του εφοδιασμού με καύσιμα και λιπαντικά σκαφών αναψυχής

Η εταιρία θα εκδώσει 2.360.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές, εκ των οποίων οι 2.250.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και οι 110.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Μετά την εισαγωγή της εταιρίας στο Χ.Α. το σύνολο των μετοχών της που θα εισαχθούν θα ανέρχονται σε 9.400.000 μετοχές. Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας.

Την τριετία 2000-2002 οι επενδύσεις της εταιρίας ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 44%.

Στη χρήση του 2002 τα κέρδη της εταιρίας παρουσίασαν άνοδο της τάξεως του 16,4% και ανήλθαν στα 3,431 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στο ίδιο διάστημα στα 253,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,1%. Για τη χρήση 2003 αναμένεται αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 11%, ενώ τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 14,5%.

Συντονιστής κύριος ανάδοχος είναι η Εθνική Τράπεζα και σύμβουλος έκδοσης η EFG Telesis Finance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v