Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιους εκλέγει η Deutsche Telekom στο ΔΣ του ΟΤΕ

Οι κ.κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, Χαμίν Αχαβάν και Καρλ Γκερχαρντ Άικ αντικαθιστούν τα τρία απερχόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, η θητεία των οποίαν λήγει, στην τακτική γενική συνέλευση του οργανισμού.

  • του Ηλία Ντράλλου
Ποιους εκλέγει η Deutsche Telekom στο ΔΣ του ΟΤΕ
Υπό το ... «μικροσκόπιο» των εκπροσώπων της γερμανικής Deutsche Telekom θα βρεθεί το business plan 2008-2010 του ΟΤΕ, το οποίο και αναμένεται να ανακοινωθεί κατά πάσα το προσεχές Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι το φθινόπωρο εκτιμάει η διοίκηση του Οργανισμού ότι θα διεξαχθεί η έκτακτη γενική συνέλευση για να εγκρίνει τις όποιες προωθούμενες αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας.

Αυτά είναι, ανάμεσα σε άλλα, τα κυριότερα δεδομένα που έρχονται με την έλευση του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στον ΟΤΕ, καθώς μία από τις σημαντικότερες μεταβολές που θα προωθηθούν άμεσα θα είναι η μείωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε 10μελή από 11μελή σήμερα. Στην προκειμένη περίπτωση το ενδεχόμενο ισοψηφίας θα αποκλείεται, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος- ο οποίος θα προτείνεται από τους γερμανούς- θα διαθέτει διπλή ψήφο.

Όσον αφορά το business plan, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές τροποποιήσεις.

Πάντως, επεισοδιακή ήταν η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, αφού παραλίγο να... πιαστούν στα χέρια οι μικρομέτοχοι, πολλοί εκ τον οποίων διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι η Deutsche Telekom δεν θα καταθέσει δημόσια προσφορά για την εξαγορά των μετοχών τους.

Μάλιστα η ένταση και οι αντεγκλήσεις έφτασαν σε σημείο να οδηγήσουν σε φραστικές ύβρεις και να παρέμβει ο προεδρεύων της 56η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Πρόεδρος-Διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος προειδοποίησε με απομακρύνσεις από την αίθουσα της συνεδρίασης, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ένα άλλο σημείο που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες τον μικρομετόχων προς τη διοίκηση της εταιρείας ήταν η πτώση της μετοχής του οργανισμού. Από την πλευρά του ο κ. Βουρλούμης απέδωσε τη μείωση της αξίας της μετοχής στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και πρόσθεσε με νόημα ότι «μπόρα είναι και θα περάσει».

Κεντρικό θέμα της γενική συνέλευσης ήταν οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, με την τοποθέτηση τριών στελεχών της Deutsche Telekom.

Μετά από ψηφοφορία- λόγω της υποβολής υποψηφιοτήτων και από δυο ακόμη μικρομετόχους - τη θέση του αντιπροέδρου του ΟΤΕ ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom, Καρλ-Γκέρχαρντ Αϊκ, που εκτιμάται ότι θα αντικαταστήσει τον αντιπρόεδρο του ΟΤΕ, Ιάκωβο Γεωργάντα, ο επικεφαλής της T-Mobile International, Χαμίντ Ακβάν (περσικής καταγωγής) και ο Έλληνας πρώην πρέσβης στο Βερολίνο Λεωνίδας Ευαγγελίδης.

Να σημειωθεί ότι και τα τρία μέλη δεν θα έχουν αρχικά εκτελεστική ισχύ, την οποία θα αποκτήσουν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εγκρίσεων της συμφωνίας από τις κοινοτικές και εθνικές αρχές.

Ομιλία Βουρλούμη

Στην ομιλία του ο κ. Βουρλούμης, μία ακόμη φορά, κατηγόρησε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ότι προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία του ΟΤΕ με την τις προσπάθειες της να κατατμήσει την αγορά παρεμβαίνοντας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον της απελευθερωμένης τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Αναφερόμενος στην εξαγορά του ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί μια ευνοϊκή κατάληξη που θα εξασφαλίσει στον Οργανισμό μια διοίκηση που θα διέπεται από επαγγελματισμό και σημείωσε ότι αυτό θα φανεί και από την επικείμενη διάθεση της καλωδιακής τηλεόρασης.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ απέδωσε τα προβλήματα κερδοφορίας του Οργανισμού στο ιδιόμορφο εργατικό καθεστώς που επικρατεί στον Οργανισμό, αν και τόνισε ότι πέρυσι ο ΟΤΕ για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσίασε ανοδική πορεία. Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια το ευρυζωνικό δίκτυο θα ενισχύσει αυτήν την κερδοφορία.

Γνωστοποίησε ότι ο καταμερισμός των εσόδων του Ομίλου είναι 74% από την Ελλάδα και 26% από τις επενδύσεις του εξωτερικού και αναγνώρισε ότι οι δύο θυγατρικές εταιρίες στη Ρουμανία, η Romtelecom και Cosmorom, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα

Το μέρισμα για τη χρήση 2007 είναι 0,75 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ο οργανισμός θα διανείμει συνολικά 367,6 εκατ. ευρώ. Η ημερομηνία αποκοπής είναι η 1η Ιουλίου και πληρωμής, η 8η Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι παρέστησαν 450 μέτοχοι, που εκπροσωπούσαν περίπου 295 εκατομμύρια μετοχές ή ποσοστό 60,1% του συνόλου των μετοχών.


---Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 56η Τακτική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούσαν το 60,1% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο απολογισμός του 2007 και συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Απευθυνόμενος προς τους μετόχους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Παναγής Βουρλούμης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το 2007 ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανοδικής κερδοφορίας για τον Όμιλο ΟΤΕ. Τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη της μητρικής εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε. αυξήθηκαν κατά 8,5% και έφτασαν τα €576,5 εκατ. συγκρινόμενα με €531,2 εκατ. το 2006. Τα λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων - EBITDA) αυξήθηκαν από €790,3 εκατ. -ή 29,1% των εσόδων κατά το 2006- σε €835,0 εκατ. -ή 31,4% των εσόδων κατά το 2007. Σε ενοποιημένη βάση, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,8% φτάνοντας τα €662,6 εκατ. έναντι καθαρών κερδών €574,6 εκατ. κατά το 2006, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα €2.240,8 εκατ., ποσοστό 35,5% των εσόδων, σε σύγκριση με €2.167,0 εκατ. και ποσοστό 36,8% κατά το 2006.

Οι επιδόσεις αυτές πέτυχαν ή ξεπέρασαν τους στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου. Το προτεινόμενο μέρισμα για τη χρήση 2007 είναι €0,75 ανά μετοχή έναντι €0,55 το προηγούμενο έτος.

Στην διάρκεια του έτους προχώρησε η διαδικασία αναδιοργάνωσης του Ομίλου που ξεκίνησε το 2005 και στόχο έχει την ενίσχυσή του έναντι του εντεινόμενου ανταγωνισμού και της αυξανόμενης πίεσης που προέρχεται από ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το 2007 ξεκίνησε η εξαγορά των μειοψηφιών της COSMOTE και η απορρόφηση της OΤΕΝΕΤ από τον ΟΤΕ, διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν κατά το 2008. Οι διαρθρωτικές αυτές αλλαγές αυξάνουν τη δυνατότητα μείωσης του κόστους μέσω ενδο-ομιλικών συνεργειών. Επίσης, πωλήθηκε η εταιρεία τηλεφωνικών καταλόγων INFOTE, αποφέροντας καθαρό κέρδος €174 εκατ.

Προχωρώντας στις επιμέρους δραστηριότητες, στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας το βάρος της προσπάθειας έπεσε στην επέκταση και βελτίωση του ευρυζωνικού δικτύου. Οι πωληθείσες συνδέσεις ADSL στα τέλη του έτους ήταν 825.000 έναντι 488.000 ένα χρόνο πριν και οι εγκατεστημένες 1.232.000 έναντι 764.000, ενώ οι αδεσμοποίητοι τοπικοί βρόχοι σε λειτουργία αυξήθηκαν σε 274.000 από μόλις 19.000. Βελτιώθηκε επίσης η δυνατότητα παροχής υψηλότερων ταχυτήτων, ενώ συνεχίστηκε η μείωση των τιμών. Το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαϊκών μέσων όρων εξακολουθεί να μικραίνει και με τους σημερινούς ρυθμούς αναμένεται ότι θα εξαφανιστεί στο ορατό μέλλον. Τα κέντρα του ΟΤΕ, στα οποία έχουν συνεγκατασταθεί ανταγωνιστές του, ανέρχονταν στα τέλη του έτους σε 146 από 31 στις αρχές του έτους.

Μεγάλη προσπάθεια καταβλήθηκε το 2007 στον έλεγχο του κόστους. Στον τομέα αυτό όμως οι δυνατότητες είναι περιορισμένες λόγω του ιδιόμορφου εργασιακού καθεστώτος που αποσυνδέει σε μεγάλο βαθμό τις αποδοχές από την παραγωγικότητα. Όπως έχω σημειώσει και στο παρελθόν, η εργατική νομοθεσία που διέπει ακόμη τον ΟΤΕ είχε θεσπιστεί όταν η επιχείρηση ήταν μονοπώλιο. Η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών απαιτεί ευθυγράμμιση του εργασιακού καθεστώτος του ΟΤΕ με εκείνου των ανταγωνιστών του. Παραμένοντας στα εργασιακά, το 2007 λειτούργησε για δεύτερη χρονιά το σύστημα αξιολόγησης στελεχών και θεσπίστηκε σύστημα αξιολόγησης όλου του προσωπικού που διακρίνεται από διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Η απορρόφηση της ΟΤΕΝΕΤ και η δημιουργία χωριστής Γενικής Διεύθυνσης μεγάλων πελατών ήταν επίσης σημαντικά βήματα ενίσχυσης της δυναμικότητας της εταιρείας έναντι του ισχυρότατου ανταγωνισμού. Η πιλοτική φάση της καλωδιακής τηλεόρασης IPTV συνεχίζεται με επιτυχία και στόχος είναι να διατεθεί εμπορικά το 2008.

Η COSMOTE συνέχισε να αποτελεί το δυναμικότερο και πιο κερδοφόρο μέλος του Ομίλου. Η προσθήκη της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ενίσχυσε τις πωλήσεις και εδραίωσε την COSMOTE στην πρώτη θέση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Το μεγάλο στοίχημα παραμένει η θυγατρική εταιρεία Cosmote Romania, που αυξάνει ταχύτατα το μερίδιο αγοράς της σε καθεστώς όμως ισχυρού ανταγωνισμού.

Στα τέλη του 2007 η ROMTELECOM μπόρεσε να ανακόψει τον ρυθμό απώλειας συνδρομητών αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού. Ενθαρρυντική είναι η επιτυχία της προσπάθειάς της στην δορυφορική τηλεόραση και την ευρυζωνικότητα.

Tο 2007, o καταμερισμός των εσόδων του Ομίλου μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού ήταν 74%-26% σε σύγκριση με 77%-23% το 2006, ενώ μεταξύ σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ήταν 50%-36% σε σύγκριση με 56%-34% το 2006, έτος όπου η συμμετοχή των λοιπών δραστηριοτήτων στα έσοδα ήταν μικρότερη λόγω της ενοποίησης της ΓΕΡΜΑΝΟΣ για 3 μήνες μόνο.

Μεγάλο πρόβλημα για την ΟΤΕ Α.Ε., παραμένει η αδυναμία, η απροθυμία του Ρυθμιστή να κατανοήσει ότι για να επιβιώσει στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μία επιχείρηση έχει ανάγκη «κρίσιμης μάζας» συνδρομητών, καθώς και ότι η Ελληνική αγορά είναι υπερβολικά μικρή για να αντέχει την κατάτμηση που επί χρόνια ενθαρρύνει η ΕΕΤΤ. Διαπράττεται ένα ιστορικό λάθος που το πληρώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και η οικονομία της χώρας. Ο κορεσμός της κινητής τηλεφωνίας και η εξέλιξη της τεχνολογίας οδηγεί μοιραία τις μεγάλες εταιρίες του κλάδου στη δημιουργία προϊόντων που συνδυάζουν χαρακτηριστικά κινητής και σταθερής, ενώ παράλληλα η ΕΕΤΤ εμποδίζει τον ΟΤΕ να κάνει το ίδιο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αποδείξουμε ότι η αγορά στην Ελλάδα είναι πια τελείως ανταγωνιστική και οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις άσκοπες και βλαβερές για την ομαλή λειτουργία της.

Ορισμένα γεγονότα που είχαν την ρίζα τους στο 2007 επιτάχυναν εξελίξεις στον Όμιλο. Οι εξελίξεις αυτές συνέβησαν περί τα τέλη του προηγούμενου έτους και ολοκληρώνονται το πρώτο μισό του 2008.

Αναφέρομαι κυρίως σε δύο σημαντικές αλλαγές. Η μία είναι η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote που ανήκει πια κατά το 100% στην ΟΤΕ Α.Ε., διατηρώντας πάντοτε την εταιρική της αυτονομία. Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί ήδη από το 2005 και η ολοκλήρωσή της κρίνεται εξαιρετικά συμφέρουσα για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Ομίλου.

Η δεύτερη αλλαγή ήταν η ψήφιση από τη Βουλή του Ν. 3631, που απαιτεί την έγκριση του κράτους για την άσκηση δικαιώματος ψήφου άνω του 19,9% στις Γενικές Συνελεύσεις του ΟΤΕ και άλλων εθνικής σημασίας επιχειρήσεων. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον μέτοχο του 19,9% σε διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom που κατέληξαν στο να καταστεί η δεύτερη μέτοχος του ΟΤΕ. Κρίνω εξαιρετικά θετική αυτή την εξέλιξη που εγγυάται ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να διοικείται με επαγγελματισμό, μακριά από επιρροές άσχετες με τα συμφέροντα των μετόχων, των εργαζομένων και των συνδρομητών του.

Το 2007 υπήρξε μια πολύ έντονη χρονιά. Το δεύτερο μισό του χρόνου η Διοίκηση και τα ανώτερα στελέχη δαπάνησαν ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας τους σε θέματα που λίγη σχέση είχαν με τους καθαρά επιχειρηματικούς στόχους του ΟΤΕ. Παρόλα αυτά, και είναι δείγμα της ευρωστίας του Ομίλου, με την σκληρή δουλειά όλων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, έγινε δυνατό να επιτευχθούν οι στόχοι και να τεθούν οι βάσεις για ακόμη καλύτερη μελλοντική πορεία.»

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της ψηφοφορίας, οι μέτοχοι ενέκριναν:

• την Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, την Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για τις Ατομικές και Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. της 31ης Δεκεμβρίου 2007, καθώς και τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. (Ατομικές και Ενοποιημένες) της 31ης Δεκεμβρίου 2007. Επίσης ενέκριναν τη διανομή μερίσματος € 0,75 ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής μερίσματος την 1η Ιουλίου 2008 και πληρωμής την 8η Ιουλίου 2008 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Πειραιώς σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του συστήματος των άυλων τίτλων.

• την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2007, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.

• την εκλογή της Ernst & Young ως Ελεγκτικής Εταιρείας για τη χρήση 2008 και καθόρισαν την αμοιβή της.

• τις καταβληθείσες αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Αμοιβών & Ανθρώπινου Δυναμικού για τη χρήση 2007 και καθόρισαν τις αποζημιώσεις των παραπάνω για τη χρήση 2008.

• την καταβληθείσα αμοιβή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη χρήση 2007, καθόρισαν το ύψος ειδικής αμοιβής απόδοσης για τη χρήση 2007 και την αμοιβή του για τη χρήση 2008.

• την ανανέωση της σύμβασης για την κάλυψη - ασφάλιση της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους.

• τους βασικούς όρους σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν.2190/1920, για ανάθεση έργου σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Όσον αφορά στη θέσπιση Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς μετοχών της Εταιρείας, σε στελέχη της Εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/1920, το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε, καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη αυξημένη απαρτία των 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία απαιτείται από το νόμο και το καταστατικό. Για το σκοπό αυτό θα ακολουθήσει επαναληπτική Γενική Συνέλευση.

Στη συνέχεια εγκρίθηκε η εκλογή για τριετή θητεία τριών νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξης της θητείας ισάριθμων μελών του ενδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.2 του Καταστατικού ΟΤΕ, καθώς και ο ορισμός των ανεξαρτήτων μελών. Ειδικότερα εκλέχθηκαν οι εξής:

Dr. Karl-Gerhard Eick: Ο Dr Karl-Gerhard Eick γενήθηκε το 1954, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Augsburg, από όπου πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1982. Ο Karl-Gerhard Eick είναι μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης της Deutsche Telekom από τον Ιανουάριο του 2000 και είναι υπεύθυνος για τον Χρηματοοικονομικό Τομέα. Από το 2004 είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Deutsche Telekom.

Hamid Akhavan: Ο κ. Hamid Akhavan γεννήθηκε το 1961, κατέχει πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού και επιστήμης Η/Υ από το California Institute of Technology και μεταπτυχιακό τίτλο Master’s από το Massachusetts Institute of Technology (MIT), στα ίδια επιστημονικά πεδία. Είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom, υπεύθυνος του τομέα κινητής τηλεφωνίας από τον Δεκέμβριο του 2006. Επιπλέον ως Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile International AG διευθύνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη Δυτική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις Ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία.

Λεωνίδας Ευαγγελίδης: Ο κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδος στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατά την περίοδο 1987-1990 και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1992 έως το 1993. Από το 1995 έως το 2000 ο κος Ευαγγελίδης κατείχε την θέση του Γενικού Διευθυντή Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα ο κος Ευαγγελίδης είναι Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Εξωτερικών.

Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ. του ΟΤΕ εξέλεξε στη θέση του κ. Νικόλαου Στεφάνου, ο οποίος υπέβαλε τη παραίτησή του, τον κ. Λεωνίδα Κορρέ και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Παναγής Βουρλούμης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό μέλος
Γεώργιος Μπήτρος Αντιπρόεδρος - Μη εκτελεστικό μέλος
Hamid Akhavan Μη εκτελεστικό μέλος
Dr. Karl-Gerhard Eick Μη εκτελεστικό μέλος
Ηλίας Γούναρης Ανεξάρτητο-Μη εκτελεστικό μέλος
Χαράλαμπος Δημητρίου Μη εκτελεστικό μέλος
Λεωνίδας Ευαγγελίδης Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Λεωνίδας Κορρές Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Ξένη Σκορίνη - Παπαρρηγοπούλου Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Ταμπούρλος Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Γεώργιος Τζοβλάς Μη εκτελεστικό μέλος

To νέο μέλος του Δ.Σ., κ. Λεωνίδας Κορρές είναι Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2005. Από τον Απρίλιο του 2004 διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, υπεύθυνος για θέματα συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Διετέλεσε επίσης μέλος και συντονιστής της αρμόδιας επιτροπής για τη σύνταξη του Ν 3389/2005 που αφορά στις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση της οικονομικής συμμετοχής του δημοσίου στη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων και συμμετείχε στη διαμόρφωση του νέου Επενδυτικού Νόμου. Ο κ. Λεωνίδας Κορρές είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v