Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση-”μαμούθ” από τον όμιλο ΜARFIN

Τριπλή συγχώνευση μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί η εισηγμένη Marfin Group, με ίδια κεφάλαια άνω των 300 εκατ. ευρώ και ρευστά διαθέσιμα άνω των 100 εκατ. ευρώ, η οποία και θα διεκδικήσει την εισαγωγή της στον δείκτη FTSE-ASE-20, αναγγέλθηκε επίσημα από τον όμιλο Marfin. Ειδικότερα η Ηolding του ομίλου (πρώην Μarfin ΑΕΠΕΥ) συγχωνεύεται με τη Μarfin Classic ΑΕΕΧ και την επίσης εισηγμένη Comm Group.

Συγχώνευση-”μαμούθ” από τον όμιλο ΜARFIN
Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης της Marfin Classic ΑΕΕΧ και της Maritine and Financial Holdings (πρώην Marfin ΑΕΠΕΥ) με την Comm Group, η οποία θα απορροφήσει τις δύο προηγούμενες, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των τριών εταιριών.

Η τριπλή αυτή συγχώνευση θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες περίπου σε 6 μήνες με την τελική έγκριση των μετόχων των εταιριών και όλων των αρμοδίων αρχών.

Ως κοινή ημερομηνία ισολογισμών μετασχηματισμού ορίστηκε η 30ή Ιουνίου 2003. Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των τριών εταιριών πρόκειται να καθορισθεί από δύο ανεξάρτητους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους, όμως εκτιμάται ότι η αποτίμηση των μετοχών της Marfin Classic θα γίνει με premium σε σχέση με την εσωτερική αξία τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα εταιρία θα μετονομασθεί σε Marfin Group Ναυτιλιακές και Χρηματοοικονομικές Επενδύσεις Α.Ε. και θα έχει κύρια δραστηριότητα αντίστοιχη με τον τίτλο της και την τεχνογνωσία και εμπειρία της διοίκησης και των βασικών μετόχων της.

Ήδη στον έλεγχο της εταιρίας που θα προκύψει βρίσκονται δύο τράπεζες, η Marfin Bank (Private Bank) και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (Investment Bank), που εν καιρώ θα επιδιώξουν την αυτόνομη εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και άλλες εταιρίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (διαχείριση θεσμικών και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων, χρηματιστηριακές συναλλαγές σε μετοχές και σε παράγωγα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Venture Capital).

Υπολογίζεται ότι η εταιρία Marfin Group, με ίδια κεφάλαια της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, με ρευστά διαθέσιμα άνω των 100 εκατ. ευρώ, χωρίς καθόλου δανεισμό και με free float περίπου 50%, θα ενταχθεί άμεσα στις εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης και θα διεκδικήσει την εισαγωγή της στον δείκτη FT-20.

Σχολιάζοντας τη δρομολογούμενη τριπλή συγχώνευση, ο πρόεδρος της Marfin Bank κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Μετά από περίπου 5 χρόνια λειτουργίας με πολύ σκληρή δουλειά και σειρά από στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις, το όνειρό μας να τοποθετήσουμε τη Marfin ανάμεσα στις πιο μεγάλες και επιτυχημένες εταιρείες της Ελλάδος μπήκε στην τελική ευθεία του.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι μας δίνεται η ευκαιρία να ανταμείψουμε τους μετόχους της Marfin Classic AEEX για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, ενώνοντας απόλυτα τα επενδυτικά τους συμφέροντα με τα δικά μας. Η δέσμευσή μας ότι η εμπιστοσύνη των μετόχων μας, ανεξάρτητα από τις συγκυρίες, θα δικαιωθεί είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v