Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comm Group: Από 14/5 η άσκηση δικαιώματος για ΜΟΔ

Στις 7 Μαΐου 2003 αποκόπτεται το δικαίωμα προτίμησης στην έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της Comm Group, ύψους 9 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η εταιρία βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για τον διορισμό της Marfin Ελληνική ως ειδικού διαπραγματευτή.

Comm Group: Από 14/5 η άσκηση δικαιώματος για ΜΟΔ
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2003 αποκόπτεται το δικαίωμα προτίμησης στην έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της Comm Group, ύψους 9 εκατ. ευρώ, η έκδοση του οποίου εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α. στις 10/4/2003, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τον διορισμό της Marfin Ελληνική ως ειδικού διαπραγματευτή.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας ξεκινά στις 14/5/2003 και λήγει στις 2/6/2003, ενώ τα δικαιώματα προτίμησης θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. από 14 ως και 27 Μαΐου 2003.

Οι ομολογίες που θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό –με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων– είναι 100.000, με ονομαστική αξία 90 ευρώ η κάθε μία. (Κάθε μέτοχος που έχει στη διάθεσή του 135 μετοχές της Comm Group δικαιούται να λάβει μία ομολογία στην τιμή των 90 ευρώ).

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο παρουσιάζει ενδιαφέρον –λόγω των όρων της έκδοσής του– για τους σημερινούς μετόχους της Comm Group.

Για παράδειγμα, όποιος δεν προχωρήσει στη μετατροπή, στο τέλος της 5ετίας (οπότε και λήγει το χρονικό διάστημα του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου) θα εξαργυρώσει την 1 ομολογία προς 106,02 ευρώ, που σημαίνει ότι ο κάτοχος της ομολογίας θα έχει μια μέση απόδοση της τάξης του 7% τον χρόνο – απόδοση απόλυτα αξιόλογη με εξασφαλισμένο το κεφάλαιο με την αγορά των ομολογιών.

Επίσης, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης υπεραξιών, ανάλογων με τις μετοχές, αφού η χρηματιστηριακή αξία τους ανεβαίνει όσο ανεβαίνει και η τιμή των μετοχών της εταιρίας.

Παράλληλα, η Comm Group βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Marfin Ελληνική, για τον διορισμό της δεύτερης ως ειδικού διαπραγματευτή για τη μετοχή της.

Σημειώνεται ότι η Comm Group θα χρησιμοποιήσει το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο για την εξόφληση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού.

Η εταιρία μετά τη μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές θα έχει πρακτικά μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στη χρηματιστηριακή εικόνα της.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα από την έκδοση του ΜΟΔ, αλλά και τον διορισμό ειδικού διαπραγματευτή εκτιμάται ότι θα αποτυπωθούν με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο στην πορεία και τις προοπτικές της Comm Group στο Χ.Α.

Και αυτό διότι η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που της παρέχει το προϊόν της έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, θα ενισχύσει περαιτέρω τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει εκείνη και οι εταιρίες του ομίλου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v