Στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων προχώρησε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των επί σειρά ετών παραποιημένων στοιχείων της Folli Follie και τη χειραγώγηση της μετοχής της που αποκαλύφθηκε πριν πέντε χρόνια από έκθεση του fund QCM και φέρεται να προκάλεσε ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
«Είχα 2.500 μετοχές της Folli Follie. Tις 1.000 τις είχα αγοράσει αρχές Απριλίου του 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund. Έχασα περίπου 40.000 ευρώ».
Πρόκειται για την μαρτυρία ενός από τους συνολικά 19 επενδυτές που μήνυσαν την εταιρεία ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση. « Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μέτοχοι ήταν οι ιδρυτές της.
Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund , διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής».
Η ακροαματική διαδικασία σήμερα μπήκε στην ουσία της καθώς ξεκίνησε η κατάθεση μαρτύρων οι οποίοι ζημιώθηκαν από τις ενέργειες των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Folli Follie.
Ένας άλλος επενδυτής κατέθεσε: «Υπέστην ολική ζημιά! Εχασα όλα τα χρήματα που επένδυσα σε μετοχές της
Folli Follie. Πίστεψα την οικογένεια Κουτσολιούτσου και εξαπατήθηκα».
Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για παράσταση πολιτικής αγωγής.
Ειδικότερα, το δικαστήριο, δεν έκανε δεκτή τη δήλωση της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie για παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Οι δικαστές συντάχθηκαν με την απόφαση που είχε λάβει το πρώτο δικαστήριο, αλλά και τη θέση που είχε προβάλει η πλευρά Κουτσολιούτσου και έκριναν ότι η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας δεν έχει εξουσία να παρίσταται ως πολιτική αγωγή σε ποινικές υποθέσεις.