Ολοκληρώθηκε το Technology Summit στο Costa Navarino

Στο επίκεντρο του exclusive networking event βρέθηκαν οι one-to-one επιχειρηματικές συναντήσεις CIOs και στελεχών προμηθευτών. Πραγματοποιήθηκαν 446 συναντήσεις που έδωσαν την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και λύσεων.

Ολοκληρώθηκε το Technology Summit στο Costa Navarino

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Μαΐου 2023 στην Costa Navarino, το Technology Summit @Costa Navarino που διοργάνωσε η Boussias Events. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στον χώρο της Πληροφορικής και της τεχνολογικής καινοτομίας, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την παρουσία 35 κορυφαίων CIOs από εταιρείες όλων των επιχειρηματικών κλάδων και 45 υψηλόβαθμων στελεχών εταιρειών προμηθευτών ΤΠΕ.

Στο επίκεντρο αυτού του exclusive networking event βρέθηκαν οι one-to-one επιχειρηματικές συναντήσεις CIOs και στελεχών προμηθευτών. Πραγματοποιήθηκαν 446 συναντήσεις που έδωσαν την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και λύσεων στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις που πρωτοστατούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλάμβανε επίσης, πλούσιο περιεχόμενο, ενδιαφέρουσες keynote ομιλίες, roundtable discussions, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως Golf experience, wine masterclass, olive oil tasting, Gala Dinner, lunches και cocktails που έδωσαν τη δυνατότητα για ουσιαστική επαφή σε ένα χαλαρό και ευχάριστο κλίμα στο premium περιβάλλον του κορυφαίου ξενοδοχειακού προορισμού της χώρας.

Την εναρκτήρια ομιλία του Summit πραγματοποίησε ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, κάνοντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση της πορείας της ελληνικής οικονομίας τις τελευταίες δεκαετίας, σε σχέση με τη βιομηχανική παραγωγή, τις εξαγωγές, το δημογραφικό. Ως προς τον ρόλο της τεχνολογίας επεσήμανε πως οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ακόμη χαμηλές, αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει με ταχύ ρυθμό, οι ψηφιακές επενδύσεις αποτελούν κεντρικό άξονα του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι η ελληνική οικονομία που έχει πιεστεί πολύ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, με την τεχνολογία να αποτελεί βασικό συντελεστή σε αυτή την αλλαγή και πηγή αισιοδοξίας.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με θέμα την έλλειψη σε εξειδικευμένο ICT ανθρώπινο δυναμικό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην προσέλκυση, διακράτηση και ανάπτυξη του τεχνολογικού ταλέντου, με συντονιστή τον Καθηγητή του ΟΠΑ Γιώργο Δουκίδη. Στην εισαγωγή του ο Καθηγητής έκανε μία σύντομη παρουσίαση της «γεωγραφίας» των ελληνικών πανεπιστημίων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον κλάδο της πληροφορικής, θέτοντας ωστόσο τον προβληματισμό στο κατά πόσο οι απόφοιτοι είναι έτοιμοι να αποδώσουν στην σύγχρονη αγορά εργασίας. Όπως ανέφερε: «Τα τμήματα Πληροφορικής καθώς και τα σχετικά μεταπτυχιακά προγράμματα δίνουν 5.500 αποφοίτους, την στιγμή που έρευνες δείχνουν ότι η αγορά χρειάζεται 7.000!»- γεγονός που από μόνο του εντείνει το ζήτημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού».

Την κεντρική ομιλία της δεύτερης ημέρας πραγματοποίησε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Ιδιωτικότητα, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία του European Public Law Organization Λίλιαν Μήτρου, παρουσιάζοντας πτυχές του κανονιστικού πλαισίου στον ψηφιακό τομέα και των μηχανισμών ρύθμισης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε η κυρία Μήτρου, υπάρχει ένα πυκνό νομοθετικό πλαίσιο, μια «πλημμυρίδα» ρυθμίσεων, που προκαλεί σοκ σε όσους καλούνται να την εφαρμόσουν και σε όσους καλούνται να την κατανοήσουν. Και τούτο διότι, μεταξύ των ρυθμίσεων- πολλές εκ των οποίων αλληλεπικαλύπτονται- παρατηρείται ένα σοβαρό πρόβλημα συνεκτικότητας. Όλα αυτά εντάσσονται στο όραμα της ψηφιακής κυριαρχίας της Ευρώπης, έχουν σαφώς γεωπολιτικές και οικονομικές διαστάσεις και δεν γίνονται μόνο για την προστασία των δικαιωμάτων και των δεδομένων.

Η ανοιχτή συζήτηση της δεύτερης ημέρας αφορούσε τον νέο ρόλο του CIO στην εποχή της ψηφιοποίησης και συντονίστηκε από τον CEO της Boussias Events Νικόλα Κονδάκη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα όπως όπως η σύνδεση της ψηφιακής στρατηγικής με την επιχειρηματική στρατηγική, ο ψηφιακός μετασχηματισμός ως οδηγός της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ο νέος ρόλος των παρόχων λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής ως συνοδοιπόρων των CIOs στη «χαρτογράφηση» των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και των soft skills που πρέπει να διαθέτουν πλέον οι CIOs για τη διαμόρφωση της κουλτούρας της επιχείρησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v