Σε σχήμα υπό τον επιχειρηματία Αρη Κεφαλογιάννη περνάει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η πολυετής διαχείριση των «στοιχειωμένων» Στοών Αρσακείου - Ορφέως και Βιβλίου, που ανήκουν στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία). Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο και πέρασε από πολλά στάδια, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν τελικά σε ελάχιστο ετήσιο ενοίκιο 1,2 εκατ. ευρώ, συν ποσοστά επί του τζίρου που θα πραγματοποιούν τα καταστήματα που θα λειτουργούν στις δύο στοές. Προβλέπονται, επίσης, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει πέρυσι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία είχαν συμμετάσχει αρχικά τρία σχήματα. Η πρώτη διαδικασία καθυστέρησε αρκετούς μήνες και συνεχίστηκε με την υποβολή κοινής προσφοράς από τους δύο ομίλους (την επενδυτική εταιρεία Bluehouse και τον Αρη Κεφαλογιάννη) που είχαν παραμείνει. Στο τέλος έμεινε «στο παιχνίδι» μόνο ένα σχήμα υπό τον κ. Κεφαλογιάννη.
Στόχος του τελευταίου είναι η ανάπτυξη μιας οργανωμένης αγοράς τροφίμων και χώρων εστίασης κατά τα πρότυπα των γνωστών Food Halls, που γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η Αθήνα, αν και αποτελεί ισχυρό διεθνή τουριστικό προορισμό, δεν διαθέτει τέτοιες πρωτοποριακές αγορές, που προσελκύουν σήμερα εκατομμύρια τουρίστες σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μάλιστα η επένδυση ήταν τοποθετημένη περίπου στο μέσο του άξονα Σύνταγμα - Ομόνοια, επί του οποίου λειτουργούν και πρόκειται να λειτουργήσουν αρκετά νέα ξενοδοχεία.
Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η Time Out Market της Λισαβόνας, που συνδυάζει αγορές τροφίμων με την υψηλή γαστρονομία και προσελκύει περί τα 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Τον δρόμο είχε δείξει βέβαια η ισπανική αγορά τροφίμων San Miguel στη Μαδρίτη, που είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Αντίστοιχες αγορές λειτουργούν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετά σχέδια.
Η συνολική επιφάνεια των δύο στοών φτάνει τις 10.000 τετραγωνικά μέτρα. Σήμερα οι περισσότεροι χώροι τόσο στη Στοά του Βιβλίου όσο και στη Στοά Αρσακείου - Ορφέως είναι άδειοι. Από τους περίπου 65 χώρους που λειτουργούσαν στο παρελθόν, μέχρι πρόσφατα ήταν μισθωμένοι γύρω στους 15. Σημειώνεται πως ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο είναι χαρακτηρισμένο ως «διατηρητέο κτίριο» και ειδικά το Καυταντζόγλειο Μέγαρο ως «διατηρητέο μνημείο».