Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα αλλά...

Η ελληνική δραστηριότητα αυτή την περίοδο είναι ζημιογόνα και «έρχονται» οι διεθνείς δραστηριότητες για να κρατήσουν την εγχώρια ζωντανή, τόνισε ο CEO του ομίλου. Τα σχόλια για την πιθανή αλλαγή έδρας. Τί δήλωσε ο Τάκης Αράπογλου.

Τιτάν: Θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα αλλά...

«Η παραμονή της έδρας μας στην Ελλάδα μας έχει στοιχίσει κατά το παρελθόν και συνεχίζει να μας στοιχίζει. Κάτι που μας έχει επισημανθεί και από αναλυτή του εξωτερικού. Εμείς παλεύουμε στα ίσα με τα ξένα μεγαθήρια ως μια ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία. Επιθυμία μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα, αλλά έχουμε την υποχρέωση να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα ώστε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι και ανταγωνιστικοί».

Αυτά δήλωσε στη σημερινή ΓΣ των μετόχων της Τιτάν ο CEO της εταιρείας Δ. Παπαλεξόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου, ενώ στο ίδιο θέμα απάντησε και ο πρόεδρος της εταιρείας Τ. Αράπογλου σημειώνοντας: Και άλλες εταιρείες μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό, αλλά δεν άλλαξε σχεδόν τίποτε. Ούτε η θέση τους στην αγορά, ούτε οι επενδύσεις τους, ούτε οι θέσεις εργασίας, ούτε η κοινωνική τους παρουσία. Το ότι τίθεται κατά περιόδους το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Σε ότι αφορά τη φετινή πορεία του ομίλου ο κ. Παπαλεξόπουλος δήλωσε ότι οι προοπτικές είναι καταρχήν θετικές με κύριο μοχλό την αγορά των ΗΠΑ και πάρα τις υπάρχουσες προκλήσεις σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Η ζήτηση στην Αμερική βαίνει αύξουσα, ενώ θετικά επηρεάζει και η φορολογική μεταρρύθμιση Τράμπ.

Στην Ελλάδα το 2018 αναμένεται να δούμε ένα νέο ιστορικό χαμηλό ζήτησης καθώς οι όποιες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα δεν επαρκούν απέναντι στην έλλειψη επενδύσεων, στην ιδιωτική κατοικία και στις υποδομές. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι κάποια ανάπτυξη θα παρατηρηθεί το 2019, τόνισε.

Στα Βαλκάνια έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες για αυξημένη ζήτηση, τα εργοστάσια του ομίλου δουλεύουν πολύ κάτω από την παραγωγική τους δυναμικότητα και είναι έτοιμα να καρπωθούν τις όποιες ευκαιρίες. Στην Αίγυπτο η ζήτηση θα ανακάμψει φέτος λόγω σημαντικών έργων ωστόσο θα αυξηθεί η ήδη υπερβάλλουσα προσφορά με την είσοδο στην τοπική αγορά μονάδας του στρατού που χρηματοδοτήθηκε από κινεζικά κεφάλαια. Στην Τουρκία τρέχουν μεγάλα δημόσια έργα και ΣΔΙΤ, ωστόσο οι εξελίξεις έχουν αυξήσει το επίπεδο της αβεβαιότητας. Τέλος, στη Βραζιλία αυξάνονται οι προσδοκίες για ανοδική ζήτηση ωστόσο οι εκλογές του Οκτωβρίου και οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις δημιουργούν αβεβαιότητες.

Συνολικά ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες επενδύσεις του ομίλου (123 εκατ. το 2017) ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της εισηγμένης, καθώς επίσης και σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έγιναν για τον ίδιο σκοπό σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

«Αυτό το διάστημα η ελληνική δραστηριότητα είναι ζημιογόνα με αρνητικές ταμειακές ροές και έρχονται οι διεθνείς δραστηριότητες για να κρατήσουν την εγχώρια δραστηριότητα ζωντανή.

Τέλος μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν στη ΓΣ περιλαμβάνονται:

- Η διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ και η επιστροφή κεφαλαίου ο,50 ευρώ, ποσά που θα καταβληθούν στις 2 Ιουλίου του 2018.

- Η δυνατότητα αγορά ιδίων μετοχών (κοινών και προνομιούχων) έως την 1η Ιουνίου 2020 σε εύρος τιμών από την ονομαστική αξία έως τα 40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v