Στην πρόσληψη της Ernst&Young ως ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή, που θα αναλάβει την εξέταση των οικονομικών καταστάσεων μητρικής και ομίλου, κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η Folli Follie.
Σημειώνεται ότι η κίνηση προήλθε μετά από υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να διαλευκανθεί η βασιμότητα των κατηγοριών της QCM.
Η απόφαση λαμβάνεται ενώ η Quintessential Capital Management επανέρχεται στο θέμα των σημείων πώλησης της Folli Follie, μετά τη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η FF, αναφέροντας πως «η λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την FF είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί και ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών», ενώ από την πλευρά της η κινεζική Fosun δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική εταιρεία καθώς ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής της στο 15%.
Το hedge fund στη νέα ανακοίνωσή του αναφέρει πως ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας των σημείων πώλησης που εξέδωσε η Folli Follie, σημειώνοντας πως «αν και αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε νέες πληροφορίες καθώς θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».
Σύμφωνα με την QCM, η λίστα της FF δημοσιοποιήθηκε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund αναφορικά με τον αριθμό των σημείων πώλησης, ωστόσο «η FF δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».
Επίσης, σχολιάζει πως η λίστα της FF έχει τέτοια μορφή, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιβεβαίωση σημαντικών πληροφοριών.
Κατά την QCM, η λίστα περιλαμβάνει διευθύνσεις, χωρίς όμως όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της FF. Συγκεκριμένα, λείπουν τα ονόματα των καταστημάτων, η πόλη, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, ο τύπος του σημείου πώλησης, το μέγεθος σε τετραγωνικά μέτρα, ο όγκος πωλήσεων. «Σημειώνουμε πως όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν ήδη διαθέσιμες στο store locator της FF, μέχρι που δημοσιοποιήσαμε την έκθεσή μας. Γιατί δεν τις μοιράζεται τώρα η FF με το κοινό;» διερωτάται η QCM.
Το fund κάνει επίσης λόγο για «σοβαρές ανακρίβειες», αναφέροντας πως στη λίστα εμφανίζονται διπλά καταστήματα, αόριστα και μη ταυτοποιήσιμα καταστήματα, περιπτώσεις όπου αναγράφεται μόνο η χώρα, αλλά και περιπτώσεις ανύπαρκτων σημείων πώλησης. Επίσης, η QCM γράφει πως η βρετανική επενδυτική ιστοσελίδα shareprophets.com ισχυρίζεται ότι έχει ήδη ανακαλύψει τέσσερα σημεία πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι κλειστά.
Η QCM σημειώνει παράλληλα πως στη λίστα της η FF έχει συμπεριλάβει έναν μεγάλο αριθμό σημείων πώλησης χωρίς να δίνει στοιχεία για την τοποθεσία τους και συγκεκριμένα: «FF Greece: 13 σημεία πώλησης (πού;), Αεροπορικές: 21 σημεία πώλησης (χωρίς να διευκρινίζονται ποιες), Duty Free: 63 (και πάλι χωρίς να διευκρινίζονται ποια)».
«Θεωρούμε την τελευταία κατηγορία «Duty Free» ιδιαίτερα ενοχλητική, διότι στην υπόλοιπη λίστα καταφέραμε να βρούμε τουλάχιστον 16 σημεία πώλησης που φαίνεται να είναι καταστήματα αφορολόγητων ειδών, υποδηλώνοντας πως τα 63 σημεία πώλησης στην κατηγορία Duty Free θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα διπλής μέτρησης και, ως εκ τούτου, πιθανότατα δεν υπάρχουν.
Η QCM σχολιάζει πως «είναι ξεκάθαρο ότι η FF έχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για να επιτρέψει την εύκολη επιβεβαίωση του δικτύου της, όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μόνο αυτή τη λίστα, η οποία είναι παντελώς άχρηστη για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του δικτύου της».
***Η επεξεργασμένη από την QCM λίστα σημείων πώλησης της FF επισυνάπτεται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"