S&B: Carve out του 57,2% της Μοτοδυναμική

Την εκχώρηση (carve out) του 57,2% ποσοστού συμμετοχής της, στη Μοτοδυναμική, στους μετόχους της, αποφάσισε να εισηγηθεί προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 11/01/08 το Δ.Σ. της S&B.

S&B: Carve out του 57,2% της Μοτοδυναμική
Την εκχώρηση (carve out) του 57,2% ποσοστού συμμετοχής της, στη Μοτοδυναμική, στους μετόχους της, αποφάσισε να εισηγηθεί προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, το Δ.Σ. της S&B.

Η ως άνω εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας εκχώρησης (carve-out) θα συζητηθούν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της S&B, η οποία καλείται για τις 11 Ιανουαρίου 2008.

Η εκχώρηση (carve-out) θα πραγματοποιηθεί με διανομή όλων των μετοχών της Μοτοδυναμικής που κατέχει η S&B στους μετόχους της ως ”μέρισμα εις είδος”.

Δηλαδή, οι μετοχές της Μοτοδυναμικής, που θα κατέχει η S&B κατά την ημερομηνία εκχώρησης (carve-out), θα διανεμηθούν δωρεάν και αναλογικά (pro rata) σε όλους τους μετόχους της S&B.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα η αναλογία διανομής θα είναι 1 μετοχή της Μοτοδυναμικής ανά 10,51 μετοχές της S&B. Για τυχόν κλάσματα μετοχής που θα προκύψουν θα καταβληθούν μετρητά.

Στην S&B, η κίνηση αυτή παρέχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητά της και στο σκοπό της: ”να παρέχει καινοτόμες βιομηχανικές λύσεις αναπτύσσοντας φυσικούς πόρους και δημιουργώντας προϊόντα προστιθέμενης αξίας”.

Επίσης, για τους μετόχους και τους επενδυτές της S&B, θα προκύπτει με μεγαλύτερη σαφήνεια και η προέλευση της κερδοφορίας και η αναπτυξιακή στρατηγική της S&B.

Από την πλευρά της, η Μοτοδυναμική, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Ιούνιο του 2005, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, ως μία εντελώς ανεξάρτητη επιχείρηση και όχι ως θυγατρική ενός μεγαλύτερου ομίλου με διαφορετικό επιχειρηματικό προσανατολισμό.

Έτσι, η εταιρία θα μπορέσει να στηρίξει τις αναπτυξιακές της κινήσεις με αυτοτελή επενδυτική στρατηγική.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης (carve-out) η Μοτοδυναμική θα διαθέτει μία ισχυρή μετοχική σύνθεση με δύο σταθερούς μετόχους βάσης (την οικογένεια Κυριακόπουλου και τη Yamaha Europe NV), οι οποίοι θα κατέχουν περισσότερο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου, με το υπόλοιπο σε ελεύθερη διασπορά σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Τα θέματα που καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι στην έκτακτη γενική συνέλευση της 11ης/1 είναι τα εξής:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση του αποθεματικού ”Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον” χωρίς την έκδοση νέων μετοχών αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους μετόχους σε είδος (διανομή μετοχών εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εταιρίας, των οποίων κυρία είναι η εταιρία) και μετρητά, χωρίς την ακύρωση μετοχών, αλλά με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

3. Τροποποίηση των άρθρων 4 και 5 του καταστατικού.

4. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας για την διάθεση των μετοχών που θα έχουν εναπομείνει μετά την διανομή τους στους μετόχους της εταιρίας.

5. Έγκριση σύναψης σύμβασης με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/20

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v