Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Νέος πρόεδρος ο Τάκης Αράπογλου

Αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο ο βασικός μέτοχος της εταιρίας Ανδρέας Κανελλόπουλος. Στο συμβούλιο του ομίλου εισέρχονται επίσης η Ι. Παπαδοπούλου, η Η. Αθανασίου και ο Α. Μακρίδης. Τα σχέδια για επενδύσεις και εξαγορές. Τι έγινε στη Γ.Σ.

Τιτάν: Νέος πρόεδρος ο Τάκης Αράπογλου

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρίας κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν.

Ο κ. Α. Κανελλόπουλος ήταν μέλος του Δ.Σ. από το 1971 και πρόεδρός του από το 1996. Κατά την περίοδο της θητείας του, η εισηγμένη εταιρία μετεξελίχθηκε σε έναν μεγάλο πολυεθνικό όμιλο.

Επίσης, για λόγους που επιβάλλει το βρετανικό σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης (ανώτατο όριο θητείας), δεν θα είναι μέλη του Δ.Σ. και οι γνωστοί επιχειρηματίες κ. Ευτύχης Βασιλάκης και Βασίλης Φουρλής.

Νέος πρόεδρος του ομίλου Τιτάν θα οριστεί ο γνωστός τραπεζίτης Τάκης Αράπογλου (φωτό) ενώ στα νέα μέλη του Δ.Σ. εντάσσονται: η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της γνωστής βιομηχανίας μπισκότων, η κ. Ηρώ Αθανασίου, πρόεδρος και CEO της Unilever και ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, πρόεδρος της εταιρίας Χρυσαφίδης.

Σε ό,τι αφορά στη φετινή πορεία του ομίλου, ο CEO του ομίλου Τιτάν κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του καθώς κύριος μοχλός θα είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην αμερικανική αγορά.

Επίσης, ανοδική πορεία αναμένεται στην Αίγυπτο και την Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα προβλέπεται ελαφρά τόνωση της ζήτησης λόγω των δημοσίων έργων. Ωστόσο, η ζήτηση αυτή θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος επίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

-Στην εμπιστοσύνη των διεθνών χρηματαγορών σε ό,τι αφορά στις προοπτικές του Τιτάνα, καθώς το νέο ομόλογο που συνήφθη ήταν 5ετούς διάρκειας, επιτοκίου 3,5% και έτυχε υπερκάλυψης άνω των τριών φορών.

-Θα συνεχιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στις ΗΠΑ, όχι μόνο στα δύο εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου αλλά και στο μέτωπο μικρότερων καθετοποιημένων μονάδων που υπάρχουν στη χώρα.

-Στο μέτωπο των εξαγορών, η εταιρία αναζητά ευκαιρίες στις χώρες του τρίτου κόσμου (Αφρική, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική), καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές δεν εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης. Στις χώρες αυτές οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες, ωστόσο υπάρχει και υψηλότερος κίνδυνος. Ο κίνδυνος αυτός όμως καθίσταται μικρότερος λόγω της υπάρχουσας γεωγραφικής διαφοροποίησης του ομίλου.

-Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη στο μέτωπο της μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε κοινές καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνονται οι απαιτούμενες ελάχιστες απαρτίες στις δύο απαιτούμενες γενικές συνελεύσεις.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v