Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο ελληνικό ως τώρα το ενδιαφέρον για το Ερρίκος Ντυνάν

Φήμες θέλουν σύντομα το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν να περνά σε άλλα χέρια. Εξελίξεις αναμένονται ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Μόνο ελληνικό ως τώρα το ενδιαφέρον για το Ερρίκος Ντυνάν

Φουντώνει το ενδιαφέρον για το μέλλον του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, καθώς φήμες θέλουν σύντομα -ίσως και την επόμενη εβδομάδα να έχουμε εξελίξεις- να περνά σε άλλα χέρια, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω νοσοκομείο ανήκει σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναθέσει στην PricewaterhouseCoopers να παραλάβει τις προσφορές επενδυτικού ενδιαφέροντος και να τις αξιολογήσει. 'Οπερ και εγένετο. Μολονότι η πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα είναι ανύπαρκτη, το Ιatronet κατάφερε να ξετρυπώσει κάποιες φήμες, οι οποίες μέχρι να επιβεβαιωθούν.... είναι ανεπιβεβαίωτες:

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον ξένου επενδυτή για το συγκεκριμένο νοσοκομείο και το όποιο ενδιαφέρον αφορά ελληνικούς ομίλους που κινούνται στο χώρο της υγείας.

Υπάρχουν δύο σενάρια μεταβίβασης του νοσοκομείου. Το πρώτο είναι ο επενδυτής να πάρει συνολικά την κλινική, δηλαδή και τη λειτουργία και το ακίνητο. Tο δεύτερο σενάριο είναι να πάρει μόνο τη λειτουργία και το ακίνητο να παραμείνει στην Τράπεζα, η οποία και θα εισπράττει κάποιο μίσθωμα.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, που εκτείνονται σε 55 χιλιάδες τ.μ., αναπτύσσονται κλινικές και εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων. Το νοσοκομείο διαθέτει 303 κλίνες κλινικών, 25 χειρουργεία, 38 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, 24 κλίνες μονάδων τεχνητού νεφρού και 78 κλίνες νοσηλείας μίας ημέρας.

Πηγές υποστηρίζουν ότι παρά το ότι το Ερρίκος Ντυνάν αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα, όχι μόνον εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τα λάθη του παρελθόντος βαραίνουν ακόμη την πορεία του με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεσα κάποιον επενδυτή που να ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο της υγείας και άρα να μπορέσει να το «μανατζάρει» σωστά.

Αναφέρουν δε χαρακτηριστικά ότι σήμερα η πληρότητά του είναι κάτω από 35%, ποσοστό με το οποίο δεν μπορεί να επιβιώσει η κλινική, ενώ το αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται περισσότερα χρέη.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, οι ζημιές του έφθασαν τα 46 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v