Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Η εξαγορά «μαμούθ» από Dufry και το ΜΟΔ

Πώς εμπλέκεται ο εγχώριος όμιλος στην εξαγορά της Nuance από την Dufry. Το ποσοστό που κατέχει στην Dufry κι η χρηματοδότηση της εξαγοράς μέσω ΑΜΚ.

Folli Follie: Η εξαγορά «μαμούθ» από Dufry και το ΜΟΔ

Την επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Nuance ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Dufry δρομολογώντας τη μεγαλύτερη συνένωση δυνάμεων στον κλάδο λιανικού ταξιδιωτικού εμπορίου, η οποία μεταξύ άλλων έχει και ελληνικό άρωμα.

Η Dufry θα αποκτήσει από τη Noel International SA το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Nuance Group καταβάλλοντας συνολικά 1,72 δισ. δολάρια, από τα οποία το 1,11 δισ. σε μετοχές που θα προκύψουν από ΑΜΚ και τα υπόλοιπα 612 εκατ. δολάρια με έκδοση νέων ομολόγων. 

Το deal έχει και ελληνική εμπλοκή, καθώς η Folli Follie κατέχει περίπου το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της Dufry ως αποτέλεσμα της πώλησης στους Ελβετούς του κλάδου λιανικού ταξιδιωτικού εμπορίου (ΚΑΕ).

Πρόσφατα η στήλη Χαμαιλέων αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της διοίκησης της Folli Follie για έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, ως 250 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι μέρος του θα κατευθυνθεί για εξόφληση βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων.

Το υπόλοιπο των κεφαλαίων που επιδιώκεται να αντληθούν μέσω μετατρέψιμων ομολογιών θα κατευθυνθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών σχεδίων της Folli Follie. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η συμμετοχή της Folli Follie σε ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού από την πλευρά της Dufry ώστε να μην υποστεί dilution.

Η εξαγορά της Nuance από την Dufry δημιουργεί ένα νέο δυναμικό μέγεθος στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου καθώς συνενώνονται η δεύτερη με την έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και αποκτούν το 20,16% από το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς που κατέχουν οι δέκα κορυφαίοι παίκτες σε αυτόν. 

Στόχος της Dufry είναι η απορρόφηση της Nuance, εξέλιξη που αναμένεται να δημιουργήσει προ φόρων συνέργειες σε επίπεδο κόστους από το 2015 ύψους 78 εκατ. δολαρίων. Επιπρόσθετα αναμένεται βελτίωση στο μικτό περιθώριο κέρδους. Τα προ φόρων έξοδα που σχετίζονται με την εξαγορά και τη συνένωση εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 22 εκατ. δολάρια φέτος και σε 11 εκατ. δολάριο το 2015.

Χρ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v