Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Υπερκάλυψη του placement στη ΜΕΤΚΑ

Ολοκληρώθηκε το placement για την πώληση του 6,1% της ΜΕΤΚΑ. Στα 40,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα. Στις 1,34 φορές ανήλθε η υπερκάλυψη, σύμφωνα με πληροφορίες. Κρατά το 50% συν μια μετοχή η Μυτιληναίος.

Μυτιληναίος: Υπερκάλυψη του placement στη ΜΕΤΚΑ

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης 3.217.288 μετοχών της ΜΕΤΚΑ (ποσοστό 6,1%) για το συνολικό ποσό των €40,2 εκατ., μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building process) με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές (στο εξής η «Συναλλαγή»).

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Συναλλαγής, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ διατηρεί ποσοστό 50,0% + 1 Μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΤΚΑ.

Η υπερκάλυψη ανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 1,34 φορές, ενώ η τιμή διάθεσης στο placement διαμορφώθηκε στα 12,50 ευρώ. Το 80% των μετοχών καλύφθηκε από ξένους μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έχει συμφωνήσει σε περίοδο 90 ημερών κατά την οποία ισχύει περιορισμός στη διάθεση (που υπόκειται στις συνήθεις εξαιρέσεις) των υπολοίπων μετοχών ΜΕΤΚΑ που κατέχει η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Η Συναλλαγή πραγματοποιήθηκε από την Credit Agricole CIB και την HSBC Bank plc που ενήργησαν από κοινού ως διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (joint Bookrunners) για τη διάθεση των μετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v