Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από τον ΟΤΕ οι λεπτομέρειες του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, αφού προηγουμένως επιλυθούν κάποιες τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, όπως ανέφερε η διοίκηση του Οργανισμού στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για το σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου του έτους, στη διάρκεια του οποίου ο ΟΤΕ κατέγραψε εντυπωσιακή ενίσχυση της κερδοφορίας του.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, με το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου η διοίκηση αναμένει ότι θα αποχωρήσουν από τον Οργανισμό περίπου 1.000 - 1.100 άτομα.
Για το τρέχον έτος, ο ΟΤΕ δεν θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος αφού το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα βαρύνει την τρέχουσα χρήση, ενώ όπως τονίστηκε κατά την τηλεδιάσκεψη, το θέμα του μερίσματος θα εξετασθεί εκ νέου την επόμενη χρονιά. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της εθελουσίας αναμένεται ότι θα είναι της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ περίπου.
Το περιεχόμενο κάνει τη διαφορά στην τηλεόραση
Σε ερώτηση για την πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης, τα στελέχη του ΟΤΕ σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη επένδυση πηγαίνει εξαιρετικά καλά, γεγονός που ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων ομίλου Μπάμπης Μαζαράκης απέδωσε στον εμπλουτισμό του περιεχομένου, το οποίο, όπως σημείωσε, ήταν αυτό που προσέλκυσε τους νέους πελάτες στην υπηρεσία.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ, σημείωσε ότι η συνδρομητική τηλεόραση αναμένεται ότι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσω της λύσης IPTV Hybrid Solution που θα συνδυάζει σε ένα «πακέτο» τα πλεονεκτήματα του δορυφόρου και της IPTV, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει streaming μέσω δορυφόρου, αλλά και τη διαδραστικότητα της IPTV.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδιαφέρον ο ΟΤΕ να εμπλουτίσει περαιτέρω το περιεχόμενό του προσθέτοντας σε αυτό και τους αγώνες Champions League, ο ίδιος σημείωσε ότι σαφώς υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά είναι κάτι για το οποίο οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, αφού η σχετική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2014.
Σχετικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης της Romtelecom ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε ότι εξελίσσονται συζητήσεις για το μέλλον της και το αργότερο στις αρχές του 2014 θα έχουν την οριστική θέση της ρουμανικής κυβέρνησης.
Ναι σε επέκταση VDSL, με αλλαγή όμως του ρυθμιστικού μοντέλου
Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σχέδια για επέκταση του δικτύου VDSL ο πρόεδρος του ΟΤΕ σημείωσε ότι έχουν προβλεφθεί κονδύλια για επενδύσεις. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η ταχύτητα με την οποία αυτές θα υλοποιηθούν, αλλά και το εύρος που θα έχουν θα εξαρτηθεί άμεσα από τις εξελίξεις στο ρυθμιστικό επίπεδο.
Ο κ. Τσαμάζ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά επικριτικός για το ρυθμιστικό μοντέλο σημειώνοντας ότι το μοντέλο της ρύθμισης τιμωρεί αυτόν που επενδύει.
Ζητώντας αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου, ο επικεφαλής του ΟΤΕ τη συνέδεσε με νέες επενδύσεις. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα ανεβαίνει σκαλιά όσον αφορά τις χώρες όπου μπορείς να κάνεις επενδύσεις και να έχεις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ωστόσο χρειαζόμαστε προβλέψιμο, δίκαιο και διαφανές ρυθμιστικό πλαίσιο και ευελπιστούμε ότι οδεύουμε προς αυτό».