Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Egnatia: Έκδοση καλυμμένων ομολογιών

Η Marfin Egnatia Bank ανακοινώνει ότι εξέδωσε την πρώτη σειρά (κοινών) καλυμμένων ομολογιών ύψους 1 δισ. ευρώ, διάρκειας έως 2 ετών από την ημερομηνία έκδοσης, με δυνατότητα παράτασης 1 έτους.

Marfin Egnatia: Έκδοση καλυμμένων ομολογιών
Η Marfin Egnatia Bank, ανακοινώνει ότι εξέδωσε την πρώτη σειρά (κοινών) καλυμμένων ομολογιών ύψους 1 δισ. ευρώ, διάρκειας έως 2 ετών από την ημερομηνία έκδοσης, με δυνατότητα παράτασης 1 έτους με επιτόκιο ΕΚΤ πλέον Περιθωρίου 1,10% ετησίως και σύμφωνα με τους λοιπούς όρους του Προγράμματος Έκδοσης.
 
Οι Ομολογίες έχουν λάβει βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας ΑΑΑ/Ααα από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Fitch Ratings και Moody's Investors αντίστοιχα.

Με την έκδοση των ομολογιών αυτών η Τράπεζα αυξάνει την ήδη σημαντική ρευστότητά της από την αγορά σε μια περίοδο κατά την οποία η σχετική ευχέρεια θεωρείται περιορισμένη.

Η πρώτη στην Ελλάδα απευθείας έκδοση των Ομολογιών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Προγράμματος για την έκδοση (κοινών) καλυμμένων ομολογιών ύψους μέχρι 3 δισ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο ασφαλείας που συνιστά το "κάλυμμα", απαρτίζεται από στεγαστικά δάνεια, το σύνολο των οποίων υπόκεινται στους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας Νομοθεσίας.

Επίσης προς εξασφάλιση τυχόν απαιτήσεων των Ομολογιούχων Δανειστών και όλων των Ασφαλισμένων Πιστωτών, η Marfin Popular Bank έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει στην Τράπεζα πιστωτικές διευκολύνσεις.

Οι Ομολογίες εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών της Ιρλανδίας και κατόπιν της έκδοσης τους, αποκτήθηκαν από την ίδια την Τράπεζα στην τιμή έκδοσης αυτών, ήτοι έναντι του ενός (1) δισ. ευρώ με σκοπό την επαναδιάθεση αυτών σε θεσμικούς επενδυτές, οποτεδήποτε μέχρι την λήξη της διάρκειας τους.

Μέχρι την εκ νέου διάθεση των Ομολογιών σε θεσμικούς επενδυτές, οι Ομολογίες θα χρησιμοποιηθούν ως ασφάλεια για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v