Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμανλής: Κατά μέτωπο ρήξη με τη φοροδιαφυγή

Για ρήξη με τη φοροδιαφυγή και παράλληλη μείωση φορολογικών συντελεστών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη διακαναλική συνέντευξη. Τι είπε για παιδεία, πάγωμα μισθών-συντάξεων, κλειστά επαγγέλματα.

Καραμανλής: Κατά μέτωπο ρήξη με τη φοροδιαφυγή
Για ρήξη με τη φοροδιαφυγή και παράλληλη μείωση φορολογικών συντελεστών σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη διακαναλική συνέντευξη που παρεχώρησε με τη συμμετοχή πολιτών στην Ηλιούπολη,

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις ερωτήσεις τους τόνισε ότι αν δεν πάρουμε τώρα τις σωστές αποφάσεις υπάρχει κίνδυνος να μπούμε σε οικονομική περιπέτεια και αργότερα να ληφθούν δυσβάσταχτα και πιο σκληρά μέτρα, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολίτες που τα φέρνουν πέρα δύσκολα, αλλά η γενική κατάσταση της οικονομίας μας αφορά όλους.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, είπε: "Δεν είναι δυνατόν να τινάξεις τα πάντα στον αέρα, να παριστάνεις ότι μπορείς να εφαρμόσεις απλόχερες πολιτικές", αναφερόμενος στα όσα ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου αποφεύγει το διάλογο και τις συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είπε τίποτα για την οικονομία και την φορολογική πολιτική που θα εφαρμόσει και αυτό μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, στις οποίες το διακύβευμα είναι η οικονομία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μεγάλος ασθενής του κράτους είναι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και απέδωσε αποκλειστικά τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι η άλλη πλευρά δεν έχει σχέδιο και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες με πλήρη αοριστία.

Αναφερόμενος σε θέματα της παιδείας υπενθύμισε το νόμο πλαίσιο και την αλλαγή στη διάταξη για το άσυλο. Σημείωσε ότι ο νόμος απεδείχθη πως δεν αρκεί και επισήμανε την ανάγκη να πάμε πιο αυστηρά: "Θα έφθανα μέχρι και την πλήρη κατάργηση του ασύλου", είπε συγκεκριμένα, ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να μπουν κανόνες ώστε να μην κλείνουν το κέντρο της πόλης εκατό άνθρωποι, που είναι βέβαιο ότι είναι ελεύθεροι να διαδηλώσουν.

Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η κυβέρνησή του στα 5,5 χρόνια που είναι ο ίδιος στο τιμόνι της χώρας και σημείωσε ότι όταν δρας είναι βέβαιο ότι δεν είσαι και αλάνθαστος.

Είπε ότι έχει τη δύναμη της αυτοκριτικής και κάλεσε τους πολίτες να αντιπαραβάλουν τη στάση της κυβέρνησης και προσωπικά τη δική του με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, έχει κυβερνήσει για παραπάνω από είκοσι χρόνια και δεν έχει κάνει αυτοκριτική.

"Είναι τόσο περήφανοι για όσα έκαναν; Δεν έχουν θάρρος να πουν που έκαναν και λάθη;" διερωτήθηκε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι αν αφεθούμε να μας πάει το κύμα των ευχάριστων συνταγών και παροχών θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλο πρόβλημα που θα σκάσει στις πλάτες των πολιτών.

Για το πάγωμα των συντάξεων είπε ότι αφορά τους υψηλόμισθους στο δημόσιο, ενώ για τους χαμηλόμισθους θα γίνει ό,τι και το 2009 όταν δόθηκε ενίσχυση 500 ευρώ.

Πρόσθεσε, παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ μιλά για αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό, η οποία είναι περίπου 100 ευρώ το χρόνο. Για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι διέπονται από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί και η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί.

Επίσης αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είπε ότι θα έχει ως θετική συνέπεια την αύξηση κατά 2% το χρόνο στο ρυθμό ανάπτυξης.

Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές ρωτήθηκε και για ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και έκανε ειδική αναφορά στο χωροταξικό σχεδιασμό, κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στον τόπο.

Μίλησε για το Κτηματολόγιο, ενώ για τις πυρκαγιές είπε ότι γίνεται έρευνα αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Ανέφερε ότι η εύκολη ισοπέδωση όλων και μάλιστα ανθρώπων που νύχτα - μέρα δίνουν μάχες, τον βρίσκει απέναντι.

Είπε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να ξέφυγε μία φωτιά αλλά πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως σβήστηκαν άλλες 3 ή 4.000 φωτιές παράλληλα.

Παραδέχθηκε ότι γίνονται και λάθη και όπου είναι σοβαρά γίνεται και έρευνα και πρόσθεσε ότι αρνείται τη λογική να βγαίνει κάποιος στα τηλεοπτικά παράθυρα και να παριστάνει τον πυροσβέστη, το σεισμολόγο, τον οικονομολόγο κατά περίσταση.

Ερωτηθείς για τα τεκμήρια διαβίωσης είπε ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει δύο ακίνητα σκάφος, ένα αυτοκίνητο για κάθε μέλος της οικογένειάς του και να δηλώνει 15.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο.

Έκανε λόγο για κατά μέτωπο ρήξη με τη φοροδιαφυγή και μίλησε για την μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα δήλωσε ότι προσωπικά καμαρώνει με την πολιτική του στο θέμα των Σκοπίων. "Πολλοί μπορεί να λένε μεγάλες κουβέντες στα μπαλκόνια. Εγώ θέλω να πάς να πεις καθαρά την άποψή σου σε όλο το ΝΑΤΟ, όταν αρκετοί έχουν κατ΄αρχήν διαφορετική άποψη και το κάνεις κοινή απόφαση του συνόλου του ΝΑΤΟ ότι είναι προϋπόθεση το θέμα του ονόματος για την πορεία των Σκοπίων", είπε συγκεκριμένα

Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης αναφέρθηκε επίσης και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι είναι υπερβολική πολυτέλεια η ψήφος διαμαρτυρίας και αφού σημείωσε ότι μπορεί άνθρωποι να στεναχωρήθηκαν, να πικράθηκαν, να δυσαρεστήθηκαν από πολιτικές και πρόσωπα, αλλά τόνισε ότι δεν είναι ώρα για χαμένες ψήφους.

"Η ψήφος στο ΛΑΟΣ σήμερα, είναι ψήφος που βοηθάει το ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η αλήθεια", είπε.

Μετά από άλλη ερώτηση διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και είναι απόλυτα εγγυημένες. Ενώ μίλησε παράλληλα για την ανάγκη να συνεχιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ερωτηθείς για τη φορολογία των τραπεζών είπε ότι θα έρθει η ώρα και πως όλοι έχουμε βγάλει συμπεράσματα από όλα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως όταν ακούει πολιτικούς να λένε "θα" ειδικά σε έκτακτες συνθήκες κρίσης και να λένε τον εύκολο δρόμο, χωρίς δύσκολα μέτρα, ο ίδιος διπλοκουμπώνει το σακάκι του. Υπενθύμισε ότι ρώτησε και στα ντιμπέιτ τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, αλλά εκείνος δεν έχει πει τίποτα.

Ερωτηθείς αν η Αμερική ανακατεύεται στο ποιος θα αναδειχθεί νικητής την Κυριακή και αν ο ίδιος δέχεται πιέσεις είπε ότι καμία χώρα δεν πιέζει ούτε ανακατεύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας.

"Δεν με πιέζει κανένας και δεν είμαι από αυτούς που παίρνουν από πιέσεις", είπε συγκεκριμένα, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών πάλι το Μάρτιο.

Αφού εξήγησε ότι η πρόθεσή του ήταν οι εκλογές να γίνουν το 2011 μίλησε για εκβιασμό από την πλευρά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή την προεδρική εκλογή διότι θα είχαμε εξάμηνη προεκλογική περίοδο. Κάτι που ο ίδιος θεωρεί αδιανόητο την ώρα της κρίσης. "Δεν παίζω μικροπολιτικά παιχνίδια. Εγώ να μεταχειριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για κομματικούς λόγους ούτε το έκανα, ούτε θα το κάνω", είπε στη συνέχεια και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα λυπημένος που σε κάποια θέματα συνάντησε την απόλυτη απόρριψη από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v