Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νομοθετική πρωτοβουλία για απλούστευση διαδικασιών ανάπτυξης τεχνοβλαστών

"Απαραίτητο βήμα για τη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας. Η χώρα μας έχει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά φορολογικά πλαίσια στην ΕΕ. Ηδη προσφέρει φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην τεχνολογία", σημείωσε ο υφ. Ανάπτυξης. Ο κρίσιμος κρίκος.

Νομοθετική πρωτοβουλία για απλούστευση διαδικασιών ανάπτυξης τεχνοβλαστών
Νομοθετική πρωτοβουλία για απλούστευση των διαδικασιών ανάπτυξης των τεχνοβλαστών ανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Δήμας είπε ότι για την κυβέρνηση, η διασύνδεση έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. «Η Ελλάδα ήδη προσφέρει φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις να επενδύσουν στην τεχνολογία. Η χώρα μας έχει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά φορολογικά πλαίσια στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η δημιουργία γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας είναι ένα απαραίτητο βήμα για την δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας, ενώ συμπλήρωσε ότι σημαντικό είναι να υπάρχει από την παιδική κιόλας ηλικία κατάλληλη εκπαίδευση σε τομείς σχετικούς με την τεχνολογία.

Ο πρόεδρος της ΤhessIntech, Νίκος Ευθυμιάδης μίλησε για τις νέες τεχνολογίες και σημείωσε ότι είναι σημαντικό να καταστεί η Ελλάδα ένας περιφερειακός κόμβος τεχνολογίας. O «κρίκος που λείπει», υποστήριξε, είναι η σύμπραξη, η συμπληρωματικότητα, η συνεγκατάσταση ερευνητικών κέντρων, επιχειρηματικότητας και δημοσίου τομέα και αυτό έρχεται να προσφέρει το τεχνολογικό πάρκο της Θεσσαλονίκης (ThessIntech).

Ο γενικός διευθυντής της Ansys Hellas, Μπάμπης Μπακολιάς σημείωσε ότι από το 2019 που η εταιρία του δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, προσπαθεί να «μεγαλώσει» προσεγγίζοντας ερευνητικά ιδρύματα της χώρας. «Προσεγγίζουμε τα ερευνητικά ιδρύματα, έτσι ώστε να μας παρέχουν πρόσβαση σε μετρήσεις για επαλήθευση των εσωτερικών μας αποτελεσμάτων, για την διεξαγωγή πειραματικών μελετών σε ακαδημαϊκή έρευνα, αλλά και για να έχουμε πρόσβαση σε δεξαμενές ταλέντων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Systems Engineering Τζον Μπάρας είπε ότι η Ελλάδα έχει καλές βάσεις, ωστόσο εστίασε σε αυτά που «πρέπει να γίνουν» στη χώρα. Ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε υποδομές, να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στην περιφέρεια της χώρας, να υπάρξει σωστή σύνδεση της ψηφιακής τεχνολογίας με την παραγωγική διαδικασία, να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση στα σχολεία στον τομέα της χρήσης υπολογιστών και νέων τεχνολογιών, αλλά και να προστεθεί στην διδακτική διαδικασία υπάρχει πρόγραμμα που να διδάσκει επιχειρηματικότητα στους νέους, έτσι ώστε να βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση των start-ups.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v