Στην αρχή της εβδομάδας στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρχε η προσδοκία ότι μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης συζητήσεων, οι επικεφαλής των δανειστών θα έφευγαν για να επανέλθουν στις 15 Φεβρουαρίου. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, το τοπίο μοιάζει θολό, παρότι ο στόχος για γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι κάτι που επιθυμούν όλες οι πλευρές.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως το ορόσημο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης παραμένει το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε όμως με νόημα, «έχουμε κάθε προσδοκία» ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα έρθουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία της φάση, τονίζοντας πως θέλουν να συζητήσουν και μεταξύ τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι πλευρές κατανοούν το θέμα της «εύλογης συμφωνίας σε εύλογο χρόνο». Ο ίδιος άλλωστε ανέφερε ότι καταγράφηκαν αρκετά σημεία σύγκλισης και άλλα όμως «στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο».
Στα καυτά θέματα της ατζέντας, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «υπάρχει συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική, στη λογική των μεταρρυθμίσεων έχουμε κοινή βάση», προσθέτοντας ότι οι θεσμοί καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μη μειωθούν οι συντάξεις.
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν ετέθη ζήτημα δημοσιονομικού κενού από την πλευρά των δανειστών, τις κατηγορικές διαψεύσεις των προηγούμενων ημερών διαδέχτηκε μια διατύπωση σε άλλο μήκος κύματος: «Προφανώς θα υπάρξουν συζητήσεις γι' αυτό», είπε ο κ. Τσακαλώτος.