Υπερ της συνταγματικότητας των περιορισμών που υπάρχουν για την χορήγηση συντάξεων στις άγαμες ενήλικες θυγατέρες των ενστόλων τάχθηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο απορρίπτοντας αίτηση κόρης στρατιωτικού που ζητούσε να συνταξιοδοτηθεί λόγω θανάτου του πατέρα της χωρίς να έχει συμπληρώσει το 50ο έτος ηλικίας.
Ο νόμος 3865/2010 έχει θέσει περιορισμούς για την χορήγηση συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες ενστόλων. Οι περιορισμοί αφορούν την οικονομική τους κατάσταση, τον οργανισμό κύριας ασφάλισής τους αλλά και η συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.
Η νομοθέτηση των νέων κριτηρίων συνταξιοδότησης έγινε υπό το πρίσμα των νεότερων κοινωνικοοικονομικών καταστάσεων και δημοσιονομικών αναγκών (μνημόνια).
Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έκρινε ότι η νομοθέτηση των νέων κριτηρίων δεν παραβιάζει το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την ισότητα των Ελλήνων ενώπιον του νόμου.
Τους δικαστές τους απασχόλησε περίπτωση 46χρόνης άγαμης κόρης στρατιωτικού της οποίας ο πατέρας απεβίωσε το 2011. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν ενέκρινε την χορήγηση της σύνταξης με το επιχείρημα ότι δεν είχε συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας της κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014, όπως προέβλεπε ο νόμος 3865/2010.
Η άγαμη θυγατέρα υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι ο επίμαχος νόμος είναι αντίθετος στην συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς αντιμετωπίζει «αδικαιολόγητα δυσμενώς» τις άγαμες θυγατέρες που δεν είχαν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31.12.2010 και οι οποίες για το λόγο αυτό και μόνο αποκλείστηκαν από την λήψη της σύνταξης.