Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες περί δωροδοκιών και χρηματισμού είπε ότι «είναι η πραγματική βρώμικη εικόνα ενός συστήματος που δεν φτιασιδώνεται, δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ανατρέπεται», ενώ σε σχέση με τα καταγγελλόμενα, είπε ότι αφενός μεν το ΚΚΕ ζήτησε από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης, αφετέρου δε τόνισε ότι «αν έχουν βάση την απάντηση αναζητείστε την σ' αυτούς που παίρνουν μέρος στα «τραπεζώματα» κομμάτων - βουλευτών- συστήματος- υπηρεσιών και βάλε, που παίρνουν μέρος στα κάθε λογής πολιτικά παζάρια και αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, έχουν καταντήσει γυρολόγοι της πολιτικής». «Οι βουλευτές του ΚΚΕ, βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά» πρόσθεσε.Ερωτηθείς αν θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν είναι θέμα επαφής, αλλά σταθερότητας, συνέπειας, εμπιστοσύνης και καθαρότητας θέσεων και προγραμμάτων. «Η θέση του ΚΚΕ για άμεση, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους που δε δημιούργησε ο λαός μας, είναι απέναντι από τη θέση και του ΣΥΡΙΖΑ -όπως και άλλων κομμάτων- που αναγνωρίζουν και άρα φορτώνουν στο λαό το χρέος που είναι ο μόνος που θα συνεχίζει να ματώνει για την αποπληρωμή του» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας, επίσης, ότι η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν συναντιέται πουθενά με τη θέση για την αδιαμφισβήτητη συμμετοχή της χώρας στις «συμμαχίες των λύκων». Υποστήριξε ότι πουθενά δεν συναντάται η πάλη για την ανατροπή του συστήματος με την προσπάθεια διαχείρισης του συστήματος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα βρει κυβερνητικούς εταίρους ανάμεσα στα κόμματα που ταυτίζεται μαζί τους στη υπεράσπιση της στρατηγικής της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Και με την ευκαιρία, μιας και άκουσα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΚΚΕ ίσως δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται ...εκτός τόπου και χρόνου. Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς» υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Επανέλαβε ότι οι υπαρκτές διαφορές μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αφορούν το μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου όμως να υπηρετήσουν τους κοινούς στόχους της ανταγωνιστικότητας και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων από την μια και την συμπίεση του «εργατικού κόστους» από την άλλη και πρόσθεσε ότι με όποιο τρόπο διαχείρισης, τα διαρθρωτικά μέτρα και οι αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» θα είναι παρόντα και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Απαντώντας στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ κρατά διαχρονικά αποστάσεις από πρωτοβουλίες τύπου «Podemos» και στην ερώτηση αν μπορούν σε αυτούς τους χώρους να αναζητηθούν σύμμαχοι λαϊκές τάξεις, επισήμανε ότι «σύμμαχοι λαϊκές τάξεις μπορούν να βρεθούν στα πλαίσια της πρότασης του ΚΚΕ για την συγκρότηση μιας μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας, όχι με βάση τα πολιτικά πιστεύω του καθένα και τους πλαστούς πολιτικούς γεωγραφικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος (δεξιός, αριστερός, σήμερα μνημονιακός, αντιμνημονιακός,), αλλά με βάση τους πραγματικούς διαχωρισμούς που υπάρχουν, δηλαδή εάν κάποιος είναι εργάτης, άνεργος, αγρότης, ΕΒΕ, ανήκει στη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει, ή εάν ανήκει στην αστική τάξη, στην πλουτοκρατία, είναι μονοπώλιο, μεγάλο κεφάλαιο».
«Με όλους αυτούς που ανήκουν στον λαό το ΚΚΕ είναι δίπλα, μαζί, σύμμαχος, συνεργάτης, συναγωνιστής. Με τους άλλους όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται ή ονομάζονται, έχουμε να πούμε ότι πλέον «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα». Γνωστά λαμόγια, που έφαγαν και ξαναέφαγαν, τώρα ντύνονται την προβιά του αριστερού, του συριζαίου, του προοδευτικού, του αντιμνημονιακού και βάλε. Μόνο και μόνο για να κάτσουν για άλλη μια φορά στο σβέρκο του λαού» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την άποψη ότι «η αποδέσμευση της χώρας από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα διαμορφώσει ευνοϊκότερους όρους για την σύναψη επωφελών διεθνών πολύμορφων σχέσεων συνεργασίας», υπογραμμίζοντας ότι «η σημαντική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, μεταξύ Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής, μπορεί να διαμορφώσει ευνοϊκό πεδίο διαπραγματευτικής βάσης για τη λαϊκή εργατική εξουσία».