Νόμιμη και αξιοποιήσιμη ενώπιον των δικαστηρίων είναι η καταγραφή συνομιλιών σε περιπτώσεις δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό απεφάνθη ο Αρειος Πάγος (277/2014 ) κρίνοντας ότι η καταγραφή των συνομιλιών επιτρέπεται όταν αφορά πράξεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια υπηρεσιακών καθηκόντων.Εφόσον βεβαίως η καταγραφή αφορά εκφάνσεις της προσωπικής ζωής του ατόμου τότε τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη. Η ίδια ποινή ισχύει και όταν ο δράστης αποτυπώνει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς την συναίνεσή του.
Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε περίπτωση υπαλλήλου πολεοδομίας ο οποίος μαζί με άλλα δύο πρόσωπα δωροδοκήθηκε, με το ποσό των 55.000 ευρώ για την έγκριση συντελεστή δόμησης.
Οι συνομιλίες για την μίζα με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα καταγράφηκε με ειδικά μηχανήματα και ο πολίτης στην συνέχεια πήγε στην Υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και κατέθεσε το περιστατικό, ενώ παρέδωσε το C.D. που είχε καταγράψει τις συνομιλίες. Στην συνέχεια κατέθεσε και μήνυση.
Τελικά, ο υπάλληλος της Πολεοδομίας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και οι άλλοι δύο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην δωροδοκία.