Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΟΥΜΠΑΣ: Διαδικασίες συγχώνευσης, διάσπασης

Ιδρύθηκε την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008 το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος, με την επωνυμία . Οι μέτοχοι της ως άνω εταιρείας είναι η ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (25,05%), η FRENCO LTD συμφερόντων του Δρ. Βασίλη Τακά (25,05%) και το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. (ΤΑΝΕΟ) (49,90%). Διαχειριστής του ορίστηκε με την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως σύστασης και διαχείρισης η εταιρεία THERMI VENTURES Α.Ε.Δ.Α.Κ.Ε.Σ. και ως θεματοφύλακάς του η MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ) που ιδρύθηκε βάσει των διατάξεων του άρθρου 7 του νόμου 2992/2002, θα έχει συνολικό ύψος ευρω 24 έως ευρω 40 εκατομμύρια, και μεριδιούχοι του, εκτός των προαναφερομένων θα είναι ενδεχομένως στο μέλλον Ελληνικές ή και διεθνείς τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια.

Το κεφάλαιο θα επενδυθεί μέσα σε πέντε χρόνια. Τη διαχείριση του νέου κεφαλαίου θα έχει η εταιρεία , μέσω μιας ανεξάρτητης Επενδυτικής Επιτροπής που θα αποτελείται από γνωστούς επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και πανεπιστημιακούς και θα αποφασίζει για την έγκριση ή την απόρριψη των επενδύσεων και των ρευστοποιήσεών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v