Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΛΟΝΤΑ: Διευκρινίσεις για συγχώνευση με Δίας

Σύμφωνα με τις εφαρμοστές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και σε συνέχεια της από 16.10.2013 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την εταιρεία ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ως προς τις εξελίξεις στη διαδικασία της εξαγγελθείσας συγχώνευσης (στο εξής η «Συγχώνευση») της Εταιρείας με την εταιρεία «ΔΙΑΣ ΙΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε. (στο εξής η «ΔΙΑΣ») κατόπιν δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της Συγχώνευσης, η Εταιρεία γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Στις 15/10/2013, κοινοποιήθηκε στην Εταιρεία η υπό στοιχεία 575/VII/2013 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δυνάμει της οποίας εγκρίθηκε η Συγχώνευση υπό τους ακόλουθους όρους:

Η εταιρεία Linnaeus Capital Partners B.V. (και οι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενες από αυτήν επιχειρήσεις) δεσμεύεται για περίοδο δύο ετών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγκέντρωσης:

(α) να αναστέλλεται η άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου της αναφορικά με την εκλογή ή αντικατάσταση μέλους/μελών στο Δ.Σ. της εταιρείας ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. (στο εξής η «Νηρεύς») και να μην συναφθεί καμία συμφωνία μεταξύ των Εταιρειών και των άλλων μετόχων της Νηρεύς που να δεσμεύει όργανα της Νηρεύς ή τα μέλη αυτών ως προς τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου στις γενικές συνελεύσεις, στο διοικητικό συμβούλιο, κατά τον ορισμό μελών διοικητικού συμβουλίου ή κατά τη διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων,

(β) να μην αυξήσει άμεσα ή έμμεσα την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς, και

(γ) να μην ασκήσει υπό την ιδιότητα του μετόχου της εταιρείας Νηρεύς δικαίωμα μειοψηφίας με αίτημα την παροχή ευαίσθητων από πλευράς δικαίου του ανταγωνισμού εμπορικών πληροφοριών. (ιδίως περί πελατών, πωλήσεων, παραγωγής, προμηθευτών και τιμολογιακής πολιτικής).

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους παραπάνω όρους, οι Εταιρείες απειλούνται με πρόστιμο έως 10% του συνολικού τους τζίρου.

2. Όπως αναφέρεται στην από 04.04.2013 ανακοίνωση της Εταιρείας και της ΔΙΑΣ, η λήψη της ως άνω έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι μια από τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της Συγχώνευσης.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην από 11.09.2013 ανακοίνωση της Εταιρείας, «... το από 04.04.2013 μνημόνιο συμφωνίας (memorandum of understanding) μεταξύ των δύο εταιρειών, προβλέπει τη δυνατότητα καταγγελίας του και σε περίπτωση συνδρομής γεγονότος αφερεγγυότητας (insolvency event), συμπεριλαμβανομένης της υπαγωγής ή της υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη διαδικασία των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007, υπό ορισμένους χρονικούς περιορισμούς.».

Καθόσον η εξέταση της αίτησης της ΔΙΑΣ για την υπαγωγή της στα άρθρα 99 επ. του Ν. 3588/2007 έχει προσδιοριστεί για τις 18/12/2013, η διοίκηση της Εταιρείας θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και εισηγηθεί σχετικώς στο Διοικητικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατόν υπό το φως των τότε δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, ενόψει και αυτής της εκκρεμότητας, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη συνέχιση της διαδικασίας της Συγχώνευσης έχουν ατονήσει άνευ υπαιτιότητας της Εταιρείας.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό μόλις ληφθεί οποιαδήποτε σχετική με τα ανωτέρω απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v