Η ρυθμιστική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη της προσπάθειας της Ευρώπης για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων ανησυχεί πολύ για τη δυνατότητά της να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των Αρχών να εποπτεύουν τις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο José Manuel Campa, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, δήλωσε ότι ο Οργανισμός του ανησυχεί επίσης για την υλικοτεχνική υποστήριξη των νέων αρμοδιοτήτων του, καθώς δεν θα γνωρίζει ποια ψηφιακά νομίσματα πρέπει να εποπτεύει μέχρι λίγο πριν το 2025, όταν οι σαρωτικοί νέοι κανονισμοί της Ευρώπης πρόκειται να τεθούν σε ισχύ.
Ο Campa είπε σε συνέντευξή του ότι η στελέχωση με ταλαντούχους επαγγελματίες είναι ήδη «μεγάλη ανησυχία... ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας και σε οτιδήποτε σχετίζεται με κρυπτογράφηση, ψηφιοποίηση [ή τεχνητή νοημοσύνη]. Εχουν μεγάλη ζήτηση σε όλη την κοινωνία».
Η EBA με έδρα το Παρίσι, η οποία ιδρύθηκε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση για να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές «καταιγίδες», είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη «σημαντικών» κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέως ως μέσο πληρωμής και δημοφιλών ψηφιακών νομισμάτων που συνδέονται με παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τον προτεινόμενο Κανονισμό της Ευρώπης για τις Αγορές Κρυπτονομισμάτων (Mica).
Τα σχόλια της ρυθμιστικής αρχής υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άλλες Αρχές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Οι μισθοί της EBA είναι ευθυγραμμισμένοι με εκείνους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Campa είπε ότι το να δώσουμε στη ρυθμιστική αρχή το ελεύθερο στις αμοιβές «δεν είναι εντός του εύρους πιθανών συζητήσεων» μεταξύ της EBA και της Επιτροπής.
Ο Campa είπε ότι η EBA ανησυχεί επίσης ότι, σε αντίθεση με την τραπεζική εποπτεία, το σύνολο των ιδρυμάτων που θα πρέπει να εποπτεύει δεν έχει καθοριστεί και θα μπορούσε να αλλάξει την τελευταία στιγμή. «Οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουμε σε δύο χρόνια», είπε.