Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Οι εργαζόμενοι έχασαν το τρένο της ευρωανάκαμψης

Οι εργαζόμενοι έχασαν το τρένο της ευρωανάκαμψης

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία για τα ποσοστά των εργαζομένων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. Σε επίπεδα ρεκόρ τα ποσοστά ακόμα και στην «πλούσια» Γερμανία. Που αποδίδουν οι ειδικοί το φαινόμενο.

Τι σημάδεψε την παγκόσμια οικονομία το 2018

Τι σημάδεψε την παγκόσμια οικονομία το 2018

Οι ανταλλαγές… δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας το φρενάρισμα της παγκόσμιας οικονομίας και τα sell off στις διεθνείς αγορές. Οι δίδυμες κρίσεις σε Ιταλία και Τουρκία, η κρίσιμη καμπή στην πορεία για το Brexit και γιατί το 2019 φαντάζει… δύσκολο.

Ο φιλελευθερισμός ξέχασε τους κανόνες της αγοράς!

Ο φιλελευθερισμός ξέχασε τους κανόνες της αγοράς!

Η οικονομική στασιμότητα δημιουργεί κύμα δυσαρέσκειας κατά του φιλελεύθερου συστήματος. Γιατί είναι αναγκαία η ενίσχυση της μεσαίας τάξης. Το παράδειγμα της μεταπολεμικής Γερμανίας και η έξυπνη πολιτική της Θάτσερ.

Πώς η Fed τρομοκράτησε τους επενδυτές

Πώς η Fed τρομοκράτησε τους επενδυτές

Που αποδίδεται η μεγάλη πίεση στις αμερικανικές μετοχές και πότε θα φανεί η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι αγορές. Το λάθος του Powell, η ερμηνεία και η κρίσιμη επανατιμολόγηση του επικίνδυνου ενεργητικού.

Ο Λευκός Οίκος πάσχει από έλλειψη ενηλίκων!

Ο Λευκός Οίκος πάσχει από έλλειψη ενηλίκων!

Βαρύ πλήγμα για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους η αποχώρηση του Τζιμ Μάτις. Γιατί είχε ρόλο-κλειδί στην αμερικανική κυβέρνηση. Η δύσκολη σχέση με τον Τραμπ και η απόφαση που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο εθνικισμός και οι συμφωνίες με τον διάβολο

Ο εθνικισμός είναι μια κοσμική θρησκεία που έχει διαμορφώσει τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα οικονομικά του πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι για την ειρήνη. Γιατί βλέπουμε αναβίωση του κακού προσώπου του σε Δύση και Κίνα.

Πρωτόγνωρη στροφή των επενδυτών στα κρατικά ομόλογα

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η αμερικανική οικονομία θα επιβραδυνθεί, ακολουθώντας την Ευρώπη και την Κίνα. Βαρύ το πλήγμα στις μετοχές τεχνολογίας και ενέργειας. Τι δείχνουν οι ροές κεφαλαίων στα funds.

Το μεγάλο δίλημμα της Fed και η παγίδα του συμβιβασμού

Τα αυξημένα ρίσκα για την αμερικανική οικονομία έχουν ανατρέψει τις προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιτοκίων. Ο κίνδυνος ενίσχυσης της μεταβλητότητας και απώλειας της εμπιστοσύνης. Το μεγάλο λάθος του Πάουελ.

Η ευρωζώνη υπνοβατεί προς τη νέα οικονομική κρίση

Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να υποστεί ισχυρό οικονομικό σοκ, ανάλογο με την παγκόσμια κρίση. Η έλλειψη δημοσιονομικών εργαλείων, το τέλος του QE και τι σηματοδοτεί η αποχώρηση του Μ. Ντράγκι.

Οι αμερικανοί ακτιβιστές κάνουν άνω κάτω την Ευρώπη

Τι κοινό έχουν Μίλαν, Pernod Ricard, Bayer, ThyssenKrupp και Telecom Italia; Βλέπουν τους ακτιβιστές του Elliott Management στο μετοχολόγιό τους. Οι στρατηγικές προσέγγισης και γιατί οι ευρωπαϊκοί όμιλοι δεν μπορούν να βγάλουν… άμυνες.

Το λάθος του Τραμπ με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Ο εφιάλτης του άτακτου Brexit πρέπει να αποφευχθεί

Το σημάδι που δείχνει το τέλος του bull market στις ΗΠΑ

Η τελευταία μάχη του Ντράγκι και η έξοδος από το QE

Eνα σχέδιο Μάρσαλ για την παγκόσμια οικονομία

Η Γιουβέντους και ο γρίφος της επένδυσης στον Ρονάλντο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Γιατί η καμπύλη επιτοκίων τρόμαξε τους επενδυτές

Γιατί θα συνεχιστεί το πρεσάρισμα στις μετοχές τεχνολογίας

Το «δάκρυ» του Τούρκου καταναλωτή και οι απειλές Ερντογάν

v