Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το σχέδιο της γερμανικής βιομηχανίας για την κινεζική απειλή

Το σχέδιο της γερμανικής βιομηχανίας για την κινεζική απειλή

Οι βιομήχανοι προειδοποιούν ότι η Κίνα αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη. Προτείνουν φοροαπαλλαγές για το R&D, δημιουργία «εθνικών πρωταθλητών» και αυστηρότερο έλεγχο σε πρακτικές αντιντάμπινγκ. Η σύγκριση με Τραμπ.

H ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να πετύχει

H ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να πετύχει

Το ευρώ επιβίωσε αλλά χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις για να φέρει μεγαλύτερη ευημερία. Οι αποκλίσεις μεταξύ των κρατών-μελών και η ανάγκη βαθύτερης ενοποίησης. Ο κίνδυνος του επιθετικού εθνικισμού.

Ο Τραμπ θέλει να γίνει αντι-Ομπάμα της Μέσης Ανατολής

Ο Τραμπ θέλει να γίνει αντι-Ομπάμα της Μέσης Ανατολής

Η εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ με το Ιράν και η στήριξη που παρέχει στη Σαουδική Αραβία. H ανοχή στους αυταρχικούς σουνιτικούς ηγέτες και η κόντρα με την Τουρκία. Η απόφαση αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και οι συγκρίσεις με τον Μπάρακ Ομπάμα.

H κρίσιμη ψηφοφορία και οι τρεις εναλλακτικές για το Brexit

H κρίσιμη ψηφοφορία και οι τρεις εναλλακτικές για το Brexit

To μέγεθος της διαφαινόμενης ήττας της Μέι θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού. Η επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία, η διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος και το νορβηγικό μοντέλο. Κρίσιμη η θέση του Κόρμπιν.

Η πιο σκοτεινή ώρα του λαϊκισμού

Η πιο σκοτεινή ώρα του λαϊκισμού

Η δεξιά εκδοχή του λαϊκισμού φαίνεται να χάνει έδαφος στο Ην. Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Το ενδεχόμενο παραπομπής του Τραμπ και οι πιθανότητες νέου δημοψηφίσματος για το Brexit. Η αριστερή εκδοχή του λαϊκισμού και το γερασμένο φιλελεύθερο κέντρο.

Γιατί είναι τόσο εύθραυστη η παγκόσμια οικονομία

Μια ήπια οικονομική επιβράδυνση θα πρέπει να είναι αναμενόμενη, όμως η πολιτική αστάθεια δημιουργεί νέα δεδομένα. Ποια είναι η μεγάλη παγίδα και γιατί μπορεί να αποδειχτεί γόρδιος δεσμός μια συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση.

Η χρηματοδοτική πρόκληση της Ιταλίας

Oι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Ιταλία παρά τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Η πρόκληση των ευρωεκλογών και ο κίνδυνος αποδυνάμωσης της οικονομίας. Πόσες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2019.

Η επανεκλογή Τραμπ κινδυνεύει να... βρει στο τείχος

Παρά τα υψηλά ποσοστά αποδοχής από τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, οι εμμονές του Προέδρου αποτελούν εμπόδιο στην επανεκλογή του. Οι προεκλογικές υποσχέσεις, η εγχώρια ατζέντα και ο κίνδυνος συνταγματικής κρίσης.

H χειρότερη χρονιά από το 2011 για τα hedge funds

Το 2018 ήταν η τρίτη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της βιομηχανίας των hedge funds. Ποιες επενδυτικές στρατηγικές διασώθηκαν. Η επιστροφή της μεταβλητότητας, το δολάριο και οι πολιτικές εξελίξεις.

Το τουρκικό ποδόσφαιρο, τα χρέη μαμούθ και η… προεκλογική ρύθμιση

Μέτρα ελάφρυνσης για χρέη μαμούθ, ύψους $1,85 δισ. εξασφάλισαν οι τρεις μεγάλες ομάδες της Κωνσταντινούπολης και η Τραμπζονσπόρ. Οι πιέσεις για μεταγραφές, η κακή οικονομική διαχείριση και το πλήγμα από τη βουτιά της λίρας. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Ξεφτίζει» το αμερικανικό πολυεθνικό λόμπι

Πού θα κριθεί η πορεία των αγορών το 2019

Γιατί δεν φταίει η Κίνα για τα δεινά της Apple

Οι προβλέψεις των Financial Times για το 2019

Ο Μακρόν και το δίδαγμα για τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ

Γιατί το μέλλον δεν ανήκει στην Κίνα!

Η πρώτη εικοσαετία του ευρώ και τα βήματα που δεν έγιναν

Πού να επενδύσετε τη φετινή χρονιά

Τρία μαθήματα για «ασφαλή πλοήγηση» στις αγορές

Οι εικόνες και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά

v