Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Πώς τα private equity θα «κερδίσουν» τους επενδυτές μετοχών

Πώς τα private equity θα «κερδίσουν» τους επενδυτές μετοχών

Η πορεία των μεγάλων private equity στο χρηματιστήριο παραμένει υποτονική. Η χρηματοοικονομική μηχανική, οι πολύπλοκοι ισολογισμοί και οι φόβοι των επενδυτών.

Η ρελάνς των αγορών και γιατί δεν έχει... μέλλον

Η ρελάνς των αγορών και γιατί δεν έχει... μέλλον

Τον χειρότερο μήνα από τη μεγάλη ύφεση ακολούθησε ο καλύτερος Ιανουάριος από το 1987. «Κλειδί» για την αντίδραση των αγορών, η «στροφή» στην πολιτική της FED. Κάτι λείπει, όμως, για να επιστρέψουμε στο 2017…

Πώς ο «βασιλιάς των ομολόγων» έχασε το στέμμα του

Πώς ο «βασιλιάς των ομολόγων» έχασε το στέμμα του

Ο Μπιλ Γκρος έχτισε την αυτοκρατορία του «καβαλώντας» τη μεγάλη bull market των ομολόγων. Οι εκρήξεις οργής, οι ιδιορρυθμίες και η «προδοσία» στην Pimco. Γιατί του ανήκει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων επενδυτών.

Η εποχή Τραμπ μπορεί να κρατήσει 30 χρόνια!

Η εποχή Τραμπ μπορεί να κρατήσει 30 χρόνια!

Τα εκλογικά σοκ του 2016 μπορεί να σηματοδοτούν την αρχή νέου ιστορικού κύκλου. Η άνοδος του λαϊκισμού και οι «πολιτικοί σωσίες» του Τραμπ. Τα διδάγματα από το τέλος του «νεοφιλελευθερισμού».

Ο Τραμπ και η θρασύτητα της αμερικανικής ολιγαρχίας

Ο Τραμπ και η θρασύτητα της αμερικανικής ολιγαρχίας

Αν ένας δισεκατομμυριούχος κατέβει ως ανεξάρτητος στις εκλογές των ΗΠΑ μπορεί να χαρίσει τη νίκη στον Τραμπ. Η «ασύμμετρη πόλωση», ο μεσαίος χώρος και ο μύθος του επιχειρηματία ως ιδανικού πολιτικού ηγέτη.

Ο κρυφός κίνδυνος των μοχλευμένων δανείων

Μια αγορά η οποία υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ. Πώς λειτουργεί και γιατί την επιλέγουν οι επενδυτές. Η σύγκριση με τα ομόλογα και ο φόβος ότι τα δεδομένα αλλάζουν.

Η Κίνα γυρίζει την πλάτη στα σκουπίδια της Δύσης

Το απαγορευτικό στις εισαγωγές ανακυκλώσιμων δημιουργεί νέα δεδομένα για ολόκληρο τον πλανήτη. Η αναζήτηση εναλλακτικών «προθύμων» και η προσπάθεια να μπουν κανόνες. Γιατί πυροδοτείται επενδυτικό κύμα στον αναπτυγμένο κόσμο.

Η λάθος συνταγή αντιμετώπισης της Κίνας από τη Δύση

Γιατί μια γενικευμένη έχθρα προς την Κίνα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες αναταράξεις απ' ότι ο ψυχρός πόλεμος. Τα ατού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και η ανάγκη συνεργασίας στο σημερινό περίπλοκο διεθνές περιβάλλον.

Μην υποτιμάτε τον γαλλογερμανικό άξονα

H συνθήκη που υπέγραψαν Μέρκελ, Μακρόν θα διαμορφώσει την ευρωπαϊκή ατζέντα. Οι φιλοδοξίες για κοινή αμυντική πολιτική και η σύγκριση με τις πρώτες προσπάθειες νομισματικής ενοποίησης.

H χαμένη αίγλη του Νταβός και οι ελλείψεις των... ελίτ

Χωρίς μεγάλα «αστέρια» ήταν το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Η έλλειψη μεταρρυθμιστών πολιτικών, η δυστοπία των τεχνολογικών κολοσσών και το Brexit. Τα μηνύματα για το μέλλον και οι ήρωες που... δεν υπήρχαν.

Μαύρα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία

Νέα δεδομένα για ευρωτράπεζες και ομόλογα

Τα ρίσκα από την παρέμβαση Τραμπ στη Βενεζουέλα

Η άνοδος του λαϊκισμού και το πέρασμα στην απολυταρχία

Γιατί θα αποτύχει το σχέδιο Ερντογάν στη Συρία

H αυτοεκπληρούμενη προφητεία του άτακτου Brexit

Μεγάλοι πονοκέφαλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Η συνταγή για ασφάλεια κόντρα στις ορέξεις των αγορών

Hi Tech απογείωση για την βιομηχανία υδρογονανθράκων

Τι διδάσκει η εμμονή του Νταβός με το κλίμα

v