Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η κατακερματισμένη Ευρώπη κινδυνεύει με παράλυση

Η κατακερματισμένη Ευρώπη κινδυνεύει με παράλυση

Oι ευρωεκλογές ανέδειξαν ένα συγκεχυμένο πολιτικό τοπίο, χωρίς ξεκάθαρους νικητές. Η εξασθένηση των παραδοσιακών κομμάτων, η ακροδεξιά και οι νέες δυνάμεις. Οι κρίσιμες αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν.

Ομόλογα: Στην πρίζα οι επενδυτές λόγω… καμπύλης

Ομόλογα: Στην πρίζα οι επενδυτές λόγω… καμπύλης

Η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των treasuries στέλνει σήμα για πιθανή ύφεση. Το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από τη Fed και οι συγκρίσεις με το 1998. Τι περιμένουν να δουν οι επενδυτές.

Οι νέες δύσκολες ισορροπίες στο ευρωκοινοβούλιο

Οι νέες δύσκολες ισορροπίες στο ευρωκοινοβούλιο

Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά έχασαν την πλειοψηφία. Αυξάνεται η επιρροή των μικρότερων κομμάτων με την άνοδο Πρασίνων και Φιλελευθέρων. Δεν πέτυχαν όσα περίμεναν παρά την ενίσχυση σε Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία οι ευρωσκεπτικιστές.

Η Ε.Ε. δεν πρέπει να εγκαταλείψει τα Βαλκάνια

Η Ε.Ε. δεν πρέπει να εγκαταλείψει τα Βαλκάνια

Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα διαπράξουν ιστορικό λάθος αν δεν ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Ο κίνδυνος νέας αναταραχής, ο ρόλος των ΗΠΑ και οι βλέψεις Ρωσίας, Τουρκίας και Κίνας.

Τα ρεκόρ και τα νέα στοιχήματα για τον ελληνικό τουρισμό

Τα ρεκόρ και τα νέα στοιχήματα για τον ελληνικό τουρισμό

Τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο την τελευταία εξαετία ανοίγοντας τον δρόμο για επενδύσεις. Το στοίχημα της ποιοτικής αναβάθμισης και η προσπάθεια επέκτασης της σεζόν. Ποια είναι τα ρίσκα για το 2019.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γιατί η κρίση αύξησε τις ανισότητες στις ΗΠΑ

Οι τοποθετήσεις του πλούσιου 10% που επέτρεψε να αυξήσουν την ψαλίδα έναντι της πλειονότητας των πολιτών στην υπερδύναμη. Η σημασία του ράλι στις αγορές και η εικόνα στην κτηματαγορά.

Ελληνικά ομόλογα: Ο μακρύς δρόμος επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα

Η πτώση των αποδόσεων σε συνδυασμό με την επιστροφή της χώρας στις αγορές, σηματοδοτούν την ανάκαμψη. Γιατί θα απαιτηθεί χρόνος για να ξεπεράσει η αξιολόγηση το status του junk. Πώς διαβάζουν αναλυτές τις εκλογές.

Τι σημαίνει η παραίτηση Μέι για το Βrexit

O αντικαταστάτης της πρωθυπουργού θα δεχθεί πιέσεις από τις Βρυξέλλες για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Γιατί αυξάνεται η πιθανότητα άτακτου Brexit. Η τύχη της υφιστάμενης συμφωνίας και οι προοπτικές νέας παράτασης.

Η ελληνική κρίση και η αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου

Οι ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι πιο ελκυστικές παρά τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα πίστωσης. Η βελτίωση του κλίματος, η μείωση του κόστους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Γιατί το Ελληνικό αποτελεί κρίσιμο τεστ για τις επενδύσεις.

Η ελληνική οικονομία δείχνει ελπιδοφόρα σημάδια ανάκαμψης

H σημαντική πρόοδος μετά τη χρεοκοπία, η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και η επιστροφή στις αγορές. Ποια είναι τα τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα. Οι προκλήσεις που παραμένουν και ο κίνδυνος υποτροπής.

Αλέξης Τσίπρας: Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις

Πότε το ένστικτο οδηγεί στην.... καταστροφή

Το μεγάλο ατού της αγγλικής Premier League

Το χρέος απειλεί την παγκόσμια οικονομία με φωτιά ή… πάγο

Επιμένει ο Γ. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο για παροχές

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μετοχικό sell-off

Η εμπορική μάχη ΗΠΑ-Κίνας και ο κίνδυνος ατυχήματος

H κούρσα για την κορυφή στο αμερικανικό box office

Η «δολαριοποίηση» απειλεί τώρα την Τουρκία

Διάσπαση του Facebook ζητάει συνιδρυτής του

v