Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Γερμανία βάζει φωτιά στην Ευρώπη

Η Γερμανία βάζει φωτιά στην Ευρώπη

Για τους ιστορικούς του μέλλοντος, η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ μπορεί να θεωρηθεί το σημείο καμπής. Ποιες είναι οι επιλογές και τα πιθανά σενάρια.

Πώς δελεάζουν τώρα τους πελάτες καταστήματα και εστιατόρια

Πώς δελεάζουν τώρα τους πελάτες καταστήματα και εστιατόρια

Οι κυβερνήσεις πέρασαν εβδομάδες «εκπαιδεύοντας» τον κόσμο να μένει σπίτι. Τώρα οι επιχειρήσεις καλούνται να «ξανα-εκπαιδεύσουν» τους πελάτες, προκειμένου να επισκεφτούν τα καταστήματά τους. Ποιες... συνταγές ακολουθούν σε όλο τον κόσμο.

Πώς θα είναι ο κόσμος την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Πώς θα είναι ο κόσμος την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Το εκρηκτικό κοκτέιλ που δημιούργησε στην οικονομία ο κορωνοϊός και τι σημαίνει για κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Ποιες είναι οι «σίγουρες» παρενέργειες και ποια τα μεγάλα ερωτήματα.

Ευκαιρία για φορο-μεταρρύθμιση η πανδημία

Ευκαιρία για φορο-μεταρρύθμιση η πανδημία

Καθώς οι οικονομίες του κόσμου αρχίζουν σιγά-σιγά να «ανεβάζουν ρολά», στόχος δεν θα πρέπει να είναι να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν προ της πανδημίας. Πώς μπορεί να αλλάξει το φορολογικό σύστημα προς όφελος της οικονομίας.

Οι φιλελεύθεροι πρέπει να ετοιμαστούν για αντεπίθεση

Οι φιλελεύθεροι πρέπει να ετοιμαστούν για αντεπίθεση

Αν το φιλελεύθερο δόγμα είχε εισέλθει στην τωρινή κρίση με ευρεία λαϊκή στήριξη, θα ήταν πιο εύκολο να διασφαλιστεί πως όλες οι μαζικές παραβιάσεις βασικών ελευθεριών, ελέω πανδημίας, είναι προσωρινές. Όμως συνέβη το αντίθετο.

Γιατί οι επενδύσεις σε ασήμι μπορεί να αποδειχτούν... χρυσάφι

Το μέταλλο δεν ήταν ποτέ τόσο φθηνό σε σχέση με τον χρυσό και αυτό κάνει πολλούς επενδυτές να στοιχηματίζουν σε ράλι τους επόμενους 12 μήνες. Oι προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης για βιομηχανική χρήση.

«Τυφλώνουν» τους επενδυτές οι κεντρικές τράπεζες

Η κινητοποίηση των κεντρικών τραπεζών και η άπλετη παροχή ρευστότητας μεταθέτουν χρονικά τον λογαριασμό της πανδημίας. Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές στην αγορά εταιρικού χρέους, για να μη βρεθούν με τον... μουτζούρη.

H Γερμανία έβαλε τρεις νάρκες στα θεμέλια της Ευρώπης

H απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για το QE είναι μνημείο οικονομικού αναλφαβητισμού. Οι γερμανικές εμμονές με τον πληθωρισμό και το πρόβλημα της «αναλογικότητας». Οι συνέπειες για την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής.

Μακρινό όνειρο η ανάκαμψη «τύπου V» για την οικονομία

Γιατί η παγκόσμια οικονομία δεν θα επιστρέψει γρήγορα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το υψηλό χρέος και το δημογραφικό πρόβλημα. Κρίσιμος ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών. Πώς θα αντιδράσουν ο χρυσός και τα νομίσματα.

Τα λάθη που πρέπει να διορθώσουν οι κεφαλαιαγορές

Η κρίση έχει αποκαλύψει πολλά εύθραυστα σημεία. Πώς οι κινήσεις του ιδιωτικού τομέα καταλήγουν ως υποχρέωση που πρέπει να καλύψουν τα κράτη. Οι υπερβολές, τα μαθήματα του 2008 και οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Ο πιο κρίσιμος δείκτης της πανδημίας και οι κίνδυνοι στον υπολογισμό του

H Τουρκία σκάβει το λάκκο της παίζοντας με τη λίρα

Με λάθος εργαλεία πολεμά την κρίση η Ευρώπη

Πώς «παίζουν» με τον κορωνοϊό οι αυταρχικοί ηγέτες

Το lockdown είναι η ευκαιρία για μεγάλες ανατροπές

Οι κοντόφθαλμες ηγεσίες οδηγούν τον κόσμο σε Μεγάλη Υφεση

Καμπανάκι για τις μετοχές χτυπάει το πετρέλαιο

Η ευρωζώνη δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο από την Ιταλία

Διευρύνουν την ανισότητα Βορρά-Νότου τα πακέτα στήριξης

Covid-19: Θα μπορέσει η Κίνα να σώσει την παγκόσμια οικονομία;

v