Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

H Eυρώπη θα πληρώσει το τίμημα για την Ελλάδα

H Eυρώπη θα πληρώσει το τίμημα για την Ελλάδα

Η ελληνική κρίση δεν απειλεί μόνο το μέλλον της χώρας αλλά και το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Μεγαλύτερος ο κίνδυνος πολιτικής μετάστασης από πιθανές οικονομικές επιπτώσεις. Το μήνυμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και η στρατηγική θέση της χώρας.

Grexit ή Κίνα; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης των αγορών

Grexit ή Κίνα; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης των αγορών

Ποιος είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για τους επενδυτές αυτόν τον καιρό; Αναμφίβολα η κρίση στα χρηματιστήρια της Κίνας. Το Grexit μοιάζει διαχειρίσιμο. Τι θα γίνει όμως αν η ΕΚΤ αποδειχθεί τόσο ανεπαρκής όσο και οι αρχές της Κίνας;

To κινεζικό κραχ απειλεί το τραπεζικό σύστημα

To κινεζικό κραχ απειλεί το τραπεζικό σύστημα

Η απότομη πτώση στις τιμές των κινεζικών μετοχών δημιουργεί φόβους για μετάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα κανάλια διασύνδεσης των τραπεζών με τη χρηματιστηριακή αγορά και ο κίνδυνος αλυσιδωτών αντιδράσεων. Γιατί προξενεί ανησυχία η παρέμβαση της κυβέρνησης.

Το παράλληλο νόμισμα και η δύσκολη επιστροφή στο ευρώ

Το παράλληλο νόμισμα και η δύσκολη επιστροφή στο ευρώ

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων η Ευρώπη δεν μπορεί να εγκαταλείψει πλήρως την Ελλάδα. Το σενάριο της επιστροφής του άσωτου υιού στο ευρώ, μετά τη «νέα δραχμή». Το παράδειγμα της επανένωσης της Γερμανίας.

Τι κρύβει το sell-off στις κινεζικές μετοχές

Τι κρύβει το sell-off στις κινεζικές μετοχές

Εκτός διαπραγμάτευσης 940 μετοχές λόγω της μεγαλύτερης πτώσης της τελευταίας 20ετίας. Οι παράπλευρες απώλειες στις τιμές μετάλλων και στην αμερικανική αγορά. Η «φούσκα», τα margins και οι προσπάθειες περιορισμού της πτώσης από το Πεκίνο.

Η... stealth πορεία προς την έξοδο

Οι πολιτικοί συσχετισμοί στη Γερμανία δεν επιτρέπουν τη συμφωνία με την Ελλάδα. Η ιδέα παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη δείχνει για κάποιους γραφική. Αν δεν υπάρξει μια... έκπληξη, θα είναι πολύ δύσκολη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Τελευταία ευκαιρία στην Αθήνα από την ευρωζώνη

Οι ηγέτες της ευρωζώνης παραμένουν δύσπιστοι με την Ελλάδα ωστόσο δε θα ήθελαν να κατηγορηθούν για ένα Grexit. Αναμένουν τις προτάσεις που θα καταθέσει η Αθήνα. Κρίσιμος ο ρόλος της ΕΚΤ. Ποια κράτη δείχνουν φιλικότερες διαθέσεις.

«Ξεσκονίζουν» τις Συνθήκες στην Ευρώπη για το Grexit

Eνα νομικό παραθυράκι που θα ανοίγει τον δόμο για την έξοδο της Ελλάδας ψάχνουν δικηγόροι των Βρυξελλών. Η λύση της εθελοντικής εξόδου και το άρθρο 7 της Συνθήκης. Γιατί περιπλέκονται τα πράγματα αν η ελληνική κυβέρνηση τυπώσει δικό της χρήμα.

Η Ευρώπη πρέπει να καλωσορίσει το αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Ένας μηχανισμός εξόδου από το ευρώ, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες, θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα του ελληνικού όχι. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να δουν ότι είναι προς το συμφέρον τους μια βελούδινη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Munchau: Η μόνη ρεαλιστική λύση πριν το Grexit

Oι τρεις λόγοι που απέτυχε η εκστρατεία του Ναι στο δημοψήφισμα. Πώς αλλάζουν τα δεδομένα στην επικείμενη διαπραγμάτευση. Τι στάση αναμένεται να τηρήσει το Βερολίνο. Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Γιατί οι αγορές δεν κόλλησαν ελληνική... γρίπη

Οδοιπορικό των FT στους δρόμους της Αθήνας

Ζακ Ντελόρ: Η Ευρώπη οφείλει να δώσει στους Ελληνες προοπτική

Πώς δόθηκε τελεσίγραφο, πώς χάθηκε η εμπιστοσύνη

Oxi ή Nai: Ποια είναι τα ενδεχόμενα για την Δευτέρα

Βροχή διαψεύσεων σε δημοσίευμα για δήθεν σχέδιο bail in... των τραπεζιτών

Ο Ρέντσι τρέμει την πολιτική μετάσταση

Ο Τσίπρας κέρδισε την τιμωρία του

Τι κρύβει το συνεχές παιχνίδι με τα ποσοστά του Grexit

Χρόνο και σκληρή δουλειά θα απαιτήσει ένα νέο πρόγραμμα

v