Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ετσι παίζεται το παιχνίδι με τις offshore

Ετσι παίζεται το παιχνίδι με τις offshore

Πως εξαφανίζεται το χρήμα μέσα από πολυδαίδαλες διαδρομές, παρένθετα πρόσωπα και «promoters». Η χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών που επιτρέπει «αφορολόγητες» δαπάνες. Οι δημοφιλέστερες μέθοδοι φοροαποφυγής.

Κόντρα για τα «μαθηματικά» του ελληνικού χρέους

Κόντρα για τα «μαθηματικά» του ελληνικού χρέους

Απαντήσεις στο δημοσίευμα του Alphaville για τον υπολογισμό του ελληνικού χρέους έστειλαν το ΔΝΤ και η ΤτΕ. Γιατί παραμένουν ερωτηματικά. Τι δείχνει μια εξέταση στα στατιστικά για άλλες χώρες. Οι υποψίες για ειδική μεταχείριση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Το Brexit θα διαλύσει τη Βρετανία

Το Brexit θα διαλύσει τη Βρετανία

Μετά το Brexit η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλονιστεί, αλλά η βρετανική μπορεί να διαλυθεί. Εθνικιστές και ενωτικοί της Β. Ιρλανδίας θα έχουν ένα κοινό λιγότερο, η Σκοτία θα φύγει από τη μία ένωση για να πάει στην άλλη. Και το Λονδίνο ακολουθεί...

Ο ολοκληρωτισμός Ερντογάν βάζει την Τουρκία σε δοκιμασία

Ο ολοκληρωτισμός Ερντογάν βάζει την Τουρκία σε δοκιμασία

Η αδυσώπητη υφαρπαγή εξουσιών αποδυναμώνει την Τουρκία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Εύθραυστες οι σχέσεις με την Ευρώπη. Αρνητικές οι συνθήκες στη διεθνή οικονομία. Σε τροχιά σύγκρουσης με τις ΗΠΑ για το συριακό.

Οι κινήσεις της ΕΚΤ για αγορές εταιρικών ομολόγων

Οι κινήσεις της ΕΚΤ για αγορές εταιρικών ομολόγων

Ποια είναι τα κριτήρια για να συμπεριληφθεί ένα εταιρικό ομόλογο στο πρόγραμμα της ΕΚΤ. Πως θα γίνουν οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες. Η διαφορά ανάμεσα σε πρωτογενή και δευτερογενή αγορά. Το στοίχημα με τις μικρότερες εταιρείες και ο κίνδυνος για την ρευστότητα.

«Δεν βγαίνουν» τα νούμερα για το βασικό εισόδημα

Η... αριθμητική δεν είναι με το μέρος των υπέρμαχων του βασικού εισοδήματος. Είτε το ποσό θα είναι ανυπόφορα χαμηλό, είτε η δαπάνη γι' αυτό ανέφικτα υψηλή. Η ισορροπία μεταξύ κόστους και αποδοτικότητας περιπλέκει αναγκαστικά τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.

Γαλλο-ιταλικό μέτωπο κατά E.E. για τo «bail in» των τραπεζών

Τα υπουργεία Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας αντιδρούν σε πρόταση για πιο αυστηρούς τραπεζικούς κανονισμούς. Θέτουν ζήτημα ανταγωνιστικότητας με τις ΗΠΑ. Τι απαντούν Γερμανοί αξιωματούχοι. Ποια είναι τα ενδεχόμενα ρίσκα για τους φορολογούμενους.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Επιπόλαιο το «mea culpa» του ΔΝΤ για τον νεοφιλελευθερισμό

Παραπλανητική η κριτική του ΔΝΤ στον νοεφιλελευθερισμό. Γιατί είναι χρήσιμη μόνο για τους ακραίους δογματικούς και τις καταπιεστικές κυβερνήσεις. Πιο σημαντικό το πρόβλημα της χαμηλής παραγωγικότητας.

Σολομώντεια λύση για Uber και Airbnb καταθέτει η Κομισιόν

Παράπονα εταιριών διαμοιρασμού διχάζουν την ΕΕ. Η Κομισιόν επιδιώκει τέλος των τριβών Ευρώπης-ΗΠΑ εξαιτίας αυστηρών κανονισμών, Βερολίνο και Παρίσι παρακολουθούν αυστηρά τις επιχειρήσεις και εμμένουν στα εθνικά ρυθμιστικά τους πλαίσια.

Το επικίνδυνο παιχνίδι Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Το δράμα της προεδρίας του Νίκολας Μαδούρο θα έχει τραγικό τέλος. Αυξάνεται η απομόνωση του διαδόχου του Τζάβες. Η προσπάθεια αντίδρασης από την αντιπολίτευση και τα παιχνίδια τακτικής από το καθεστώς. «Κλειδί» ο ρόλος του στρατού.

Lex: H μεγάλη ποδοσφαιρική επανάσταση της Κίνας

«Τρίζει η καρέκλα» του Κάμερον μετά το δημοψήφισμα

Munchau: Στο Αιγαίο η πραγματική απειλή για την Ευρώπη

Η επιστροφή του πετρελαίου στα 50 δολάρια και η επόμενη ημέρα

Το ΔΝΤ αποκηρύσσει τον... νεοφιλελευθερισμό

Το Eurogroup και η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

Παρίσι και Βερολίνο «μαγειρεύουν» Plan B σε περίπτωση Brexit

Καμπανάκι από G7 για κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία λόγω Brexit

Οι ντρίπλες Σόιμπλε με το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος

Ο Oλάντ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας του

v