Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η σημασία της εμπιστοσύνης και η εποχή της Airbnb

Η σημασία της εμπιστοσύνης και η εποχή της Airbnb

Η εμπιστοσύνη είναι από τα μυστικά της οικονομικής επιτυχίας, υποστηρίζει ο αρθρογράφος Tim Harford. Η σημασία της για την ανάπτυξη του δυτικού κόσμου και πώς αξιοποιήθηκε από νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι.

Σχέδιο άμυνας απέναντι στην τρομοκρατία ετοιμάζει το Βερολίνο

Σχέδιο άμυνας απέναντι στην τρομοκρατία ετοιμάζει το Βερολίνο

Πακέτο μέτρων για ενίσχυση της ασφάλειας παρουσιάζει ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών. Στο τραπέζι απαγόρευση της μπούρκας και κατάργηση διπλής ιθαγένειας. Αυξάνεται η ανησυχία για τον μεγάλο πληθυσμό Τούρκων. Αντιδράσεις από την αριστερά.

Αντάρτικο στην Παγκόσμια Τράπεζα κατά του Προέδρου

Αντάρτικο στην Παγκόσμια Τράπεζα κατά του Προέδρου

«Κρίση ηγεσίας» στον διεθνή θεσμό καθώς εκπρόσωποι των εργαζομένων μιλούν για αδιαφάνεια στη διαδικασία ορισμού Προέδρου. Η προσπάθεια του Τζιμ Γιόνγκ Κιμ για δεύτερη θητεία και οι επικρίσεις για τα πεπραγμένα του.

Καλοκαιρινή βουτιά στις αποδόσεις των ευρωομολόγων

Καλοκαιρινή βουτιά στις αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η χαμηλή συναλλαγματική δραστηριότητα του καλοκαιριού διογκώνει τον αντίκτυπο των προγραμμάτων QE. Σε επίπεδα ρεκόρ υποχώρησαν οι αποδόσεις βρετανικών, ιρλανδικών και ισπανικών ομολόγων. Διψήφια κέρδη για τους επενδύτες.

«Οχι» Τουρκίας σε αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό νόμο

«Οχι» Τουρκίας σε αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό νόμο

«Ανέφικτη» η αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου μετά το πραξικόπημα, λέει η Άγκυρα, η ΕΕ δεν παρακάμπτει τους κανόνες, απαντά η Ευρώπη. Δεν είναι οι Τούρκοι που αναχαιτίζουν τις ροές, επισημαίνουν διπλωμάτες, ενώ η Μέρκελ ανησυχεί για τη θανατική ποινή.

Η εποχή της παγκόσμιας δημοκρατικής... ύφεσης

Αυταρχικοί ηγέτες περιορίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πως ανατράπηκε το ελπιδοφόρο κλίμα της δεκαετίας του 1990. Η μεγάλη απογοήτευση της Αραβικής Άνοιξης και η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

To μοντέλο για ανάπτυξη και δικαιοσύνη

Η σημασία της ανάπτυξης έχει δυσφημιστεί στη συνείδηση των προοδευτικών, τονίζει ο καθηγητής Lawrence Summers. Πώς συνδυάζεται με την κοινωνική δικαιοσύνη και την άμβλυνση των ανισοτήτων. Ποιο είναι το μοντέλο που... κερδίζει σίγουρα.

Το επικίνδυνο «φλέρτ» Ερντογάν με Πούτιν

Στο πρώτο ταξίδι εκτός Τουρκίας μετά το πραξικόπημα, ο Ερντογάν δεν θα συναντήσει κάποιον σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αλλά τον Πούτιν. Η προσπάθεια επαναπροσέγγισης Άγκυρας-Μόσχας και η επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση. Γιατί εκφράζουν επιφυλάξεις οι διπλωμάτες.

Η εικονική πραγματικότητα και το… τρενάκι του τρόμου

Μια μοναδική εμπειρία προσφέρει θεματικό πάρκο στην Καλιφόρνια. Το γνωστό σε όλους τρενάκι του τρόμου αγκαλιάζει την εικονική πραγματικότητα.

«Πυρά» ακτιβιστών κατά των αλλαγών στην Παγκόσμια Τράπεζα

Μετά από τέσσερα χρόνια διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων σε τεταμένο κλίμα μεταξύ των χωρών-μετόχων, το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας ενέκρινε ομόφωνα την επικαιροποίηση κανόνων του. Γιατί αντιδρούν οι ακτιβιστές.

Πώς το «χρήμα από το ελικόπτερο» μπορεί να δώσει λύσεις

Στη σκιά Ερντογάν οι συζητήσεις για το κυπριακό

Οι «χρυσές» συντάξεις της Κομισιόν και οι κόντρες του Brexit

Η αξία του Bitcoin καταρρέει μετά από κυβερνο-επίθεση στο Χονγκ Κονγκ

Πέντε στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για το πετρέλαιο

Tα αρνητικά επιτόκια και η διπλή όψη των stress tests

To πραγματικό πρόβλημα για τις ευρωτράπεζες

Oι τρεις λόγοι που το Brexit πριμοδοτεί τον Τραμπ

Goldman Sachs: Ποιοι θα μοιραστούν τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς

Τα stress test δεν τόνωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών

v