Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2024

Motor Oil: Και μέρισμα-ρεκόρ

Την διανομή μερίσματος-ρεκόρ ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του Ομίλου. Στα 199,4 εκατ. το συνολικό ποσό, που επιβεβαιώθηκε στην γενική συνέλευση μετόχων, εχθές Τετάρτη. Ωστόσο, ενδιαφέρουσες όσον αφορά στην προοπτική της εισηγμένης οι τοποθετήσεις των Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη και Πέτρου Τζαννετάκη.

Για τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο είναι σαφές πως, "...το πράσινο υδρογόνο αφορά κυρίως το μέλλον, η στρατηγική συμμαχία με την ΔΕΗ μας δίνει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, το σε ποιες χρήσεις θα χρησιμοποιηθεί το υδρογόνο θα κριθεί από το κόστος..."

Στις ΑΠΕ-εστιάζοντας στην σημασία των Αιολικών- αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος σημειώνοντας ότι "...η Motor Oil συνεχώς εξελίσσεται και καλείται να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή, η εταιρεία συνεχίζει να κερδίζει σε επίπεδο διυλιστηρίου παραπάνω από διυλιστήρια αντίστοιχης περιπλοκότητας. Στις ΑΠΕ η More, θυγατρική της Motor Oil, έχει χαρτοφυλάκιο 839 MW, το 93% είναι αιολικά..."

Στο 1,80 ευρώ/μτχ το μέρισμα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο που έχει διανείμει ο όμιλος από την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών (*). Θα πληρωθεί δε την Τετάρτη 3 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί και αναγνωρισθεί ως προμέρισμα χρήσης 2023 το 0,40 ευρώ/μτχ (Δεκέμβριος 2023), ενώ το υπόλοιπο 1,40 ευρώ/μτχ θα αναγνωρισθεί στη χρήση 2024.

(*) εισηγμένος στο ΧΑ από το 2001 ο όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v