Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2024

Μία ιστορική «έξοδος»

Δεδηλωμένη πρόθεση της διοίκησης της ΕΧΑΕ η εμβάθυνση της χρηματιστηριακής αγοράς, η προσέλκυση νέων εισαγωγών σημαντικών επιχειρήσεων αλλά και μικρότερων καινοτόμων, η προετοιμασία για την επάνοδο -κάποια στιγμή- στην κατηγορία των ανεπτυγμένων.

Θεμιτή (η πρόθεση) αλλά προσώρας η σχέση «εξόδου» - «εισόδου» εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι αποκαρδιωτική ως προς την υλοποίηση (των προθέσεων).

Ομως, η σημερινή αναφορά μας έχει και ιστορικό χαρακτήρα, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία για τη Reds, ex Καμπάς. Με τον βασικό μέτοχο -όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ- να αυξάνει το ποσοστό του στο 97,49% προχώρησε η διαδικασία «εξόδου» από το ΧΑ.

Σεμνό, με συνοπτικές διαδικασίες το «τέλος» (χρηματιστηριακής) εποχής μίας εταιρείας που είχε αδιάλειπτη παρουσία για πλέον της 100ετίας (εισήχθη καλοκαίρι του 1920).

Εθνική Τράπεζα, ΤΙΤΑΝ, Πειραιώς, Καμπάς συνέθεταν το αρχικό «καρέ» του -τότε- χρηματιστηρίου, με την εταιρεία να διαγράφει μία αρκετά ενδιαφέρουσα επιχειρηματική/επενδυτική διαδρομή. Νομοτελειακή η αποχώρηση από το ΧΑ, από τη στιγμή που ο ένας από τους δύο βασικούς μετόχους του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Reggeborgh/Holterman- έχει ως κύρια στόχευση τον ευρύτερο κλάδο αξιοποίησης ακινήτων, ξενοδοχειακό κ.λπ.

Πλην όμως, δεν παύει να είναι «τίτλοι τέλους» για μία από τις ιστορικότερες -μέχρι εχθές- εισηγμένες του ΧΑ. Οσο για την υλοποίηση (των προθέσεων) της διοίκησης της ΕΧΑΕ, λέω να περιοριστώ σε αυτά τα ολίγα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v