Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2024

Intralot: Και στον ορίζοντα ΙΡΟ στις ΗΠΑ

Και στον ορίζοντα, είσοδος της Intralot Inc στη Wall Street, σύμφωνα με όσα -μεταξύ άλλων- είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σωκράτης Κόκκαλης.

Η Μαρία Μόσχου έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ και για τη διεκδίκηση νέων συμβολαίων σε ΗΠΑ και Αυστραλία μέσα στο 2024. Προοπτική περαιτέρω μεγέθυνσης για τη φετινή χρήση (*), που θα μπορούσε να είναι ένα κατ' αρχάς δέλεαρ για πιο μεσο-μακροπρόθεσμη προσέγγιση της εισηγμένης.

Με συμβολαιοποιημένες συμβάσεις άνω του 1,5 δισ. (2023) και σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση του κόστους, η εταιρεία έχει φτιάξει τον ισολογισμό, που σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Χρυσόστομο Σφάτο χαρακτηρίζεται από ισχυρό cash flow. Στο monitoring της διοίκησης 16 διαγωνισμοί για νέα έργα. Επιπλέον δέλεαρ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση αναλυτών, το ισχυρότερο αφορά στην προοπτική εισαγωγής σε μία από τις δύο χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ. «Επιδίωξη είναι να επιλέξουμε μία λύση που θα προσδώσει άλλο μέγεθος στον όμιλο Intralοt...» τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ισχυρό πλεονέκτημα του ομίλου η παρουσία (**) στις ΗΠΑ -αποτέλεσμα της μεθοδικής πολιτικής που επί σειρά ετών εφήρμοσε ο Νίκος Νικολακόπουλος, ο οποίος αναβαθμίζεται και διοικητικά-, με την προοπτική ενός multi-state έργου στις ΗΠΑ για fast play παιχνίδια που δίνουν τη δυνατότητα ενός ενοποιημένου τζακπότ. Η Intralοt έχει ήδη υπογράψει με τρεις πολιτείες και προσδοκά σε άλλες δύο, με ορίζοντα στις 15 Σεπτεμβρίου.

(*) εύρος διακύμανσης μετοχής τα 0,58-1,264 ευρώ, τρέχουσα τιμή 1,11 με θετική μεταβολή 73,44% σε διάστημα 52 εβδομάδων. Αποτίμηση 670,5 εκατ.

(**) σε ενδεχόμενο ΙΡΟ θα συνυπολογισθεί η αξία της -ήδη- πολυετούς παρουσίας της Intralοt Inc στη δύσκολη αγορά των ΗΠΑ. Το fair value εισόδου/απόκτησης άδειας μίας ξένης εταιρείας στη συγκεκριμένη αγορά -που αναπτύσσεται με υψηλό διψήφιο ποσοστό- είναι «κρυμμένη» εσωτερική αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v