Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2024

Motor Oil: Τα επόμενα βήματα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Επιβεβαίωση της απόκτησης της ΗΛΕΚΤΩΡ από τη Motor Oil, δια στόματος Πέτρου Τζαννετάκη, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης αναλυτών από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου.

Ο Δημήτρης Αβαρλής έχει το ρεπορτάζ, στο επόμενο βήμα αναφερόταν ο Εκηβόλος πρόσφατα (23 Μαΐου).
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται και στην «επόμενη ημέρα» της ΜΟΗ στο μ.κ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ευρύτερα.

Οσον αφορά στο μέλλον της συμμετοχής, ο Πέτρος Τζαννετάκης ήταν αρκετά σαφής «... να δούμε τι θα γίνει μεταξύ των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ όπως και με το call option της Reggeborgh. Επίσης πρέπει να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για την ΗΛΕΚΤΩΡ και αφού διανεμηθούν τα μερίσματα, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια...».

Θυμίζουμε πως η πλευρά της Reggeborgh Invest έχει call option για το 14,935% των δικαιωμάτων ψήφου (με περιθώριο άσκησης έως τις 5 Μαΐου 2025). Προφανώς βιασύνη δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά της Reggeborgh/Holterman με ξεκάθαρη στροφή/εστίαση στο real estate/hoteling ούτε της
Motοr Oil/Βαρδινογιάννη. Μάλιστα η πλευρά του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου/ΜΟΗ έχει δικαίωμα προαίρεσης για το ενδεχόμενο εξαγοράς το περίπου 7%, με το put option να ενεργοποιείται στην προσυμφωνημένη τιμή (των 1,75 ευρώ).

Στα 2,525 ευρώ η τρέχουσα τιμή, με απώλειες 3,63% στον μήνα και οριακές (0,98%) από την αρχή του έτους.
Στα 879 εκατ. η αποτίμηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα όρια των 3 δισ. της Mοtor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v