Ενα διάγραμμα-χίλιες αναλύσεις. Πράγματι η απεικόνιση της πορείας της μετοχής του ΟΤΕ (σταθμισμένη) με αυτήν της αγοράς δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας: ο ΟΤE είναι σε... άλλη αγορά, μακράν από αυτήν που αποτυπώνεται τώρα στις 830,02 μονάδες του Γενικού Δείκτη.
Μία πορεία διαφοροποίησης, που έχει τις βάσεις της 10 χρόνια πριν -όταν η μετοχή ήταν στο 1,14 ευρώ (σύμφωνα με το ημερολόγιο του Ηλία Ζαχαράκη), συνεχίστηκε κόντρα στη γενικότερη απαξίωση της αγοράς, αποτέλεσμα μεθοδικών/στοχευμένων ενεργειών της διοίκησης με παράλληλο επενδυτικό/χρηματιστηριακό αποτύπωμα.
Ο ΟΤE μπήκε στο... μικροσκόπιο του ΕΚΗ -κυρίως- τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν προχώρησε στην έξοδό του στις αγορές πετυχαίνοντας κόστος χρηματοδότησης οριακά χαμηλότερο του 1%, το χαμηλότερο από οποιονδήποτε δανεισμό του Δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα/εταιρείας. Μάλιστα σημειώναμε- τότε- πως ο ΟTΕ έχαιρε βαθμολόγησης ως η οικονομία της χώρας να ήταν σε επενδυτική βαθμίδα.
Προφανώς οι αγορές ούτε χαρίζονται ούτε χρηματοδοτούν για να χάσουν τα κεφάλαιά τους, που πρακτικά σημαίνει πως κάτι έβλεπαν.
Ξαναθυμηθήκαμε τον ΟTΕ πρόσφατα, ειδικότερα τελευταία (στις 3 Μαρτίου), όταν και λόγω της μεγάλης «βουτιάς» της Coca Cola/HBC την εκπόρθησε -μέχρι και χθες- από την πρώτη θέση. Μετά από 12 χρόνια, ο εύγλωττος τίτλος της ανάρτησής μας.
Σήμερα, με τη συνδρομή του Ηλία Ζαχαράκη, αναρτάται αυτό το σταθμισμένο διάγραμμα 10ετίας, καθώς δείχνει την προοπτική σταθερά ανοδικής πορείας (σε βάθος χρόνου πάντα), απόρροια των νέων επενδυτικών προγραμμάτων ύψους δισ. που σχεδιάζει και υλοποιεί η διοίκηση για την επόμενη ημέρα.
Και αυτή θα είναι για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Ομιλο ΟΤE έναν εκ των κύριων πυλώνων ανάπτυξής του.