Αναταράξεις στη Wall Street, μετά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά. Το ΧΑ, ούτως ή άλλως, δεν είχε ακολουθήσει τη φρενήρη πορεία της αγοράς της Νέας Υόρκης, ούτε την επαναφορά της Φρανκφούρτης σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα της προ Covid-19 περιόδου.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών μάς έχει συνηθίσει αυτούς τους τελευταίους μήνες να μην ακολουθεί στην άνοδο και να υποχωρεί στις αναμενόμενες διορθώσεις των ξένων αγορών. Εγκλωβισμένο σε στενό εύρος διακύμανσης, με πιο κοντινό stop για τους long στις 625 μονάδες. Στις 646,08 το χθεσινό «κλείσιμο» και κατ' αρχάς ζητούμενο, για σήμερα, η επιβεβαίωση των στηρίξεων. Συνεκτιμώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνο-τουρκικά.
Οπως σημειώνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου (Corporate Advisor Mc Banking and Finance), «η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα συνεχίζει να παραμένει προβληματική παρά το βραχυπρόθεσμο 7ήμερο ανοδικό κανάλι. Όσο παραμένει χαμηλότερα των 660 μονάδων ο ΓΔ και 1.570 ο FTSE, είμαστε σε αναμονή. To ίδιο ισχύει και για τον τραπεζικό κλάδο, όσο ο ΔΤΡ παραμένει κάτω από τις 360 μονάδες. Αν και προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα τους με τα διάφορα προγράμματα τιτλοποιήσεων "κόκκινων" δανείων, η ύφεση 15,2% του Β’ τριμήνου προμηνύει νέα προβλήματα για τον κλάδο».
Ούτε καν ως πρόφαση δεν ακούω τα του ΑΕΠ για τη χθεσινή εικόνα της αγοράς μας. Μια πτώση 16% συζητούσε εδώ και μέρες η αγορά και είχε ενσωματωθεί και αποτυπωθεί. Αλλού είναι τα αίτια -και είναι ουσιώδη.
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, περιορίζομαι στο τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο λειτουργικής κερδοφορίας. Σημαντική η σημερινή συνεδρίαση, με γ.σ. και ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων.
Ενδιαφέρον για το τι θα ειπωθεί στη MIG και το τι θα παρουσιάσει στο 6μηνο (δεύτερο τρίμηνο) η Intralot.