Στο άγριο lobbying για το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης αναφέρθηκε διεξοδικά η Αναστασία Παπαϊωάννου, "φωτίζοντας" το παρασκήνιο και τις τελευταίες εξελίξεις.
Τεχνικά, όπως "μετρά" ο φίλος (Antonis) παρατηρώντας το μηνιαίο διάγραμμα του δείκτη από το 1985, φαίνεται μία μεγάλη κίνηση έως τον Οκτώβριο 2007 της μορφής (w)-(x)-(y)-(xx)-(z).
Από την κορυφή του 2007, λόγω της οξύτητας της κίνησης, προτιμητέα θεωρείται μία ανάπτυξη (a)-(b)-(c).
Έχει ενδιαφέρον ότι το μήκος του (a) είναι το ίδιο με αυτό του (z), μόνο που η άνοδος διήρκεσε 4,5 χρόνια, ενώ το καθοδικό κομμάτι μόλις 1,5 χρόνο, δηλαδή το 1/3 του χρόνου.
Κατόπιν, από το (b) φαίνονται καθαρά (και με τη βοήθεια του εβδομαδιαίου) τα κύματα 1-2-3-4.
Το ερώτημα παραμένει στο τι ανάπτυξη έχει το 5...
Εστιάζοντας σε εβδομαδιαίο time frame την κίνηση από το 737,51, μπορεί να εκληφθεί ως 5-κυματική την κίνηση έως τα πρόσφατα χαμηλά των 159,82 μονάδων.
Αυτό πρακτικά, όπως "μετρά" ο Antonis, σημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν "δει" τα πολύ σημαντικά χαμηλά τους από το 2007 και ένας καινούργιος ανοδικός κύκλος έχει ξεκινήσει!
Προϋπόθεση για το σενάριο αυτό είναι η μη παραβίαση των 159,82, καθώς και η παραβίαση του 737,51.
Με δεδομένο ότι επίκειται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εύλογο είναι το ερώτημα πώς με βάση τα τρέχοντα επίπεδα η απόσταση περίπου 80 μονάδων από τα χαμηλά, θα επιτευχθεί η απορρόφηση μίας τόσο σύνθετης και επίπονης διαδικασίας (σ.σ. της κεφαλαιακής ενίσχυσης των συστημικών ομίλων του κλάδου).