Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Ισχυρή η χθεσινή αντίδραση για τον τραπεζικό κλάδο. Με 6,36% στις 537,60 μονάδες.

Με οδηγό την Alpha Bank, με 10,79% στο 1 ευρώ (συναλλαγές 38,4 εκατ. τμχ. σε σύνολο 77,1 εκατ.).

Alpha Bank-κεντρική η χθεσινή, όπως η συνεδρίαση της Παρασκευής.

Με ισχυρή διόρθωση για τον ΔΤΡ με -10,93% στις 505,46 (*)-, με «βαρίδι» την Αlpha Bank (με -27,2% στο 0,9026 ευρώ).

Στο «ψητό» λοιπόν, έχω τη συγκεκριμένη μέτρηση (του Δημήτρη Τσάντου) από την Κυριακή, που βλέπει
πως ο ΔΤΡ βρήκε στήριξη στο 38,2%. Μάλλον το Α -σύμφωνα πάντα με τον Δημήτρη-, που δικαιολογούσε ανοδική κίνηση ως το Β, είναι η τρέχουσα σε εξέλιξη; Μένει να φανεί ενώ με την προϋπόθεση πως ισχύει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ακολουθεί ένα C χαμηλότερα -μεταξύ 50%-61,8%- για να ολοκληρωθεί η κίνηση.

Μαϊ 24 2021

Πώς θα γίνει η αμκ της Alpha Bank, σύμφωνα με τα τελευταία νεότερα.

Με αφορμή ένα σχόλιο (*) του συν-υπογείτη μας extradeN, το ταμπλό θα είναι σήμερα (κατ' αρχάς) ο αδιάψευστος μάρτυρας για το πώς αποτιμούν οι «αγορές» εντός και εκτός (συνόρων) τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής διαδικασίας

(*) Εάν έχουμε άνοδο της μετοχής και η ΑΜΚ είναι όντως αναπτυξιακή με μεγάλα οφέλη για τους υφιστάμενους μετόχους, τότε και το χρηματιστήριο θα ξεκινήσει τον ανοδικό του δρόμο προς τετραψήφιους αριθμούς. Δίνοντας το καλό παράδειγμα ΤΩΡΑ, στη συνέχεια η αγορά θα «παρακαλάει» για παρόμοιες ΑΜΚ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πορεία του ΔΤΡ και του ΓΔ.

Τα πάνω-κάτω στην συνεδρίαση της Παρασκευής με αφορμή τις εξελίξεις στην Alpha Bank.

Συνεπώς η στόχευση μας, για το 1.000ρικο τροποποιείται (δεν ακυρώνεται ) με γνώμονα τη "μέτρηση" του Δημήτρη Τσάντου (σταθερά, από το τέλος Ιανουαρίου).

Σημειώνει λοιπόν, πως βασική προϋπόθεση για συνέχιση-κατ' ευθείαν- υψηλότερα προς τις 1.000 ήταν η διακράτηση των 880 μονάδων. Η στήριξη δεν κράτησε, με τον ΓΔ να διορθώνει μεμιάς στις 850 μονάδες.

Το στοίχημα-πλέον- διττό, αφορά αφ΄ενός στον τραπεζικό κλάδο με την προϋπόθεση, πως οι άλλες 2 συστημικές θα διαβεβαιώσουν πειστικά την αγορά για το πώς θα πορευτούν, αφ' ετέρου οι αντοχές των blue chips.

Αρκετή συζήτηση γίνεται για τη ΔΕΗ, με αφορμή την αρνητική απόδοση που καταγράφει η μετοχή της το τελευταίο διάστημα. Στο -5,47% (εβδομάδα), στο -6,48% (3μηνο), αλλά με 17,43% (αρχή έτους) και με... τριψήφια 211,61% στη μέτρηση 52 εβδομάδων.

Στο εύρος 2,746-9,915 ευρώ η διακύμανση (52 εβδομάδων), στα 2,02 δισ. η αποτίμηση.

Για τη διόρθωση πολλή κουβέντα γίνεται, κυρίως για την επιβάρυνση λόγω του ράλι στις τιμές δικαιωμάτων εκπομπής CO2. Οντως αρχές Μαΐου, στο χρηματιστήριο ρύπων είχε καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ στα 49,65 ευρώ/τόνος.

Στις 881,04 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, που -πλέον- μετρά απώλειες 2,76% σε διάστημα εβδομάδας και 1,96% σε μηνιαίο.

Περιοχή... στοιχειωμένη, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, αυτή των 900 μονάδων.

Στις 880 μονάδες η πιο κοντινή/σημαντική στήριξη και στις 869 ένα (ωριαίο) stop (σημείο εξόδου) για όσους έχουν long θέση στην αγορά.

Συνεκτιμώντας την αυριανή λήξη σειράς Μαΐου στα Παράγωγα.

v