Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Στις 890,61 μονάδες το χθεσινό «κλείσιμο» για τον Γενικό Δείκτη. Στο τοπικό υψηλό ημέρας, σε συνέχεια/εξέλιξη της κίνησης που παρακολουθούμε από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου (προσοχή στα Stops), με τις 897 μονάδες να παραμένουν η αντίσταση στη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη.

Πλέον, ανεβαίνει η στήριξη στις 878 μονάδες, ο ταλαντωτής δίνει και πάλι σήμα/ένδειξη εισόδου.

Συνδυαστικά με τη λήξη της Παρασκευής, στα Παράγωγα η (κατ' αρχάς) βραχυπρόθεσμη προσέγγισή μας.

Εχασε και τρίτη πληρωμή ομολογιούχων η Evergrande, σημειώνεται σε σχετικό θέμα του euro2day.gr,
με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ, Σαγκάης και της ευρύτερης ζώνης της Ασίας/Ειρηνικού.

Σε αυτή τη συγκυρία, αναδύεται άλλη μία περίπτωση -της Sinic- που αδυνατεί να πληρώσει 250 εκατ. $ σε ομόλογα.

Στον χθεσινό Εκηβόλο, αναρτήθηκαν τα διαγράμματα 2 «καλαθιών» (Fantasia, Modern Land) ως ενδεικτικών προβληματικών περιπτώσεων, που επιβαρύνονται (παράπλευρα) και λόγω της υπόθεσης Evergrande.

Ξεκινώντας από τη Wall Street, με προσοχή (και) στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.
Στις 4.391,34 μονάδες ο S&P 500 με κύρια αντίσταση στις 4.440 και το stop για τις short θέσεις στις
4.465 μονάδες, σύμφωνα με τη «μέτρηση» του Ηλία Ζαχαράκη.

Συνεχίζοντας στη Φρανκφούρτη. Από τις 15.206,13 ο DAX, που όσο συντηρείται πάνω από τις 15.150 βλέπει προς τις 15.550 μονάδες. Σημαντική στήριξη στην ευρεία περιοχή των 15.000 μονάδων.

Και καταλήγοντας στο χρηματιστήριό μας: Για τον ΓΔ, με στηρίξεις στις 881 και 870 η προσπάθεια των long προς τις 892-897 και 913 μονάδες. Συνεκτιμώντας πως το τελευταίο διάστημα στο ΧΑ ενεργοποιήθηκαν περισσότερες άμυνες σε σχέση με τα διεθνή.

Από τις 889,09 μονάδες, σήμερα, για τον ΓΔ. Η επιβεβαίωση των 854 μονάδων ως ευρύτερη περιοχή στήριξης «έβγαλε» την αντίδραση που «έβλεπαν» οι long.

Με αγοραστικό intraday, από τη συνεδρίαση της Τρίτης, τις 882 μονάδες κοντινή στήριξη και τις 869 χαμηλότερα.

Προσώρας, προέχει η δοκιμασία (ενδεχόμενη επιβεβαίωση) των 897 μονάδων, σύμφωνα με την (εβδομαδιαία) μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη.

Τι κρατά την Αθήνα εκτός επενδυτικής βαθμίδας αναλύει η Scope Ratings, σύμφωνα με το σχετικό θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη.

Πληθώρα αστερίσκων για την ελληνική οικονομία -με το βάρος στο τραπεζικό σύστημα- τίθεται από τον γερμανικό οίκο αξιολόγησης, ωστόσο τη διαπίστωση πως «... η πρόοδος είναι σημαντική σε ορισμένους τομείς για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό δυναμικό της Ελλάδας...» τη βρίσκω εξόχως ενδιαφέρουσα.

Θα ανατρέξω σε πρόσφατη ανάρτησή μας (Η DBRS, η Scope και οι αναβαθμίσεις... στον Εκη της 17ης Σεπτεμβρίου), επιμένοντας στο εξής:

v