ΕΜΠΟΡΙΟ: Καλύτερη χρονική στιγμή για τη Cyber Monday φαίνεται να μελετούν μεγάλοι λιανέμποροι. Με τον ντόρο που κάνει ο θεσμός της Black Friday κάθε χρόνο, μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση που μεγάλοι παίκτες και ισχυρές πλατφόρμες της αγοράς αναζητούν τρόπους να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία και όχι τη Δευτέρα που ακολουθεί τη «Μαύρη Παρασκευή».
Ο θεσμός της Black Friday έχει «ξεχειλώσει» και από εμπορικό γεγονός μίας ημέρας έγινε τριήμερο και πλέον εβδομάδα. Ετσι, η Cyber Monday «σαμποτάρεται» και ουσιαστικά «συγχωνεύεται» με τις ημέρες των εκπτώσεων που προηγούνται.
Αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι ο Νοέμβριος που φιλοξενεί αυτά τα εκπτωτικά γεγονότα αρχίζει με εκπτώσεις, τις ενδιάμεσες, γίνεται σαφές ότι ο καταναλωτής χάνει την… μπάλα.
Εξάλλου Cyber Monday σημαίνει Κυβερνο-Δευτέρα και είναι κατεξοχήν εμπορικό γεγονός για ψηφιακά καταστήματα. Σε καιρό πανδημίας, όμως, δεν διαφέρει πολύ από την Black Friday.
Αλλωστε δεν είναι καιροί για συγχρωτισμούς.
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, λένε παίκτες της αγοράς, ενώ άλλοι επιφυλάσσονται να το αξιολογήσουν, όταν δημοσιοποιηθεί στην ολότητά του.
Στο διά ταύτα, πάντως, αυτό που προκύπτει, είναι η ανάγκη να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τις συγκεκριμένες επενδύσεις και να τρέξουν τα χρονοδιαγράμματα χωρίς αποκλίσεις.
Ίδωμεν…
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ: Η προσφυγή της κοινοπραξίας Intrakat - Suez - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Αρχή Έγκρισης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), που σκοπεύει να εμποδίσει την κατακύρωση της μόνης προσφοράς που μπορεί να γίνει δεκτή (βάσει απόφασης του ΣτΕ), εκείνης δηλαδή της κοινοπραξίας Άκτωρ - Άβαξ - ΕΡΓΟΤΕΜ για το έργο της Ψυττάλειας, βασίζεται μεταξύ άλλων και σε δημογραφικά στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η προσφυγή εδράζεται στις τεχνικές προδιαγραφές που οφείλει να πληροί ο ανάδοχος του έργου, και ειδικότερα στο να έχει εμπειρία στη διαχείριση αντίστοιχων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων που να εξυπηρετεί τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κατοίκους.
Η κοινοπραξία Άκτωρ - Άβαξ - ΕΡΓΟΤΕΜ, εκτός του ότι εκ των πραγμάτων λειτουργεί έως σήμερα την Ψυττάλεια, διαθέτει επίσης πρόσφατη σύμβαση με την ΕYΑΘ (υπογράφηκε τον Δεκέμβριου 2020) για τη λειτουργία του ΚΕΛ της συμπρωτεύουσας. Επειδή επισήμως η Θεσσαλονίκη δεν έχει συμπληρώσει (με βάση την παλιά απογραφή) το 1 εκατομμύριο κατοίκων, η προσφυγή φαίνεται να βασίστηκε σ’ αυτή τη λεπτομέρεια…
Η ΕYΑΘ φέρεται πάντως να έχει ήδη απαντήσει στην ΑΕΠΠ πως σύμφωνα με τα στοιχεία πελατών, ως πάροχος έχει ξεπεράσει τον πήχη του 1 εκατομμυρίου, «θαμπώνοντας» μέρος των επιχειρημάτων της εν λόγω προσφυγής.