IDEAL: Θετικά υποδέχτηκαν χθες τα pro forma εξαμηνιαία αποτελέσματα της Ideal οι επενδυτές, με τη μετοχή της εισηγμένης να ανταποκρίνεται ανοδικά.
Παρά το γεγονός ότι ο τίτλος ξεκίνησε το 2021 από τα 2,22 ευρώ και τώρα προσεγγίζει τα 3,5 ευρώ, οι οικονομικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου φαίνεται πως καθησύχασαν όσους φοβούνταν ότι η τρέχουσα αποτίμηση στο ταμπλό ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.
Έχουμε λοιπόν:
Λογικό P/E (τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 110 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη εξαμήνου 4,42 εκατ. ευρώ) με βάση τον μέσο όρο του ΧΑ.
Δείκτης P/BV γύρω στο 2,2, καθόλου «αλμυρός», αν συνεκτιμηθεί ότι μιλάμε για μια εταιρεία holding που δραστηριοποιείται κυρίως σε τρόφιμα, πληροφορική και χονδρικό εμπόριο.
Υψηλή ρευστότητα, καθώς ο καθαρός της δανεισμός (χαμηλότερος του ενός εκατ. ευρώ) αποτελούσε μόλις το ένα έκτο του εξαμηνιαίου EBITDA.
Επικείμενες συνέργειες των εταιρειών που αποκτήθηκαν πρόσφατα (Αστήρ Βυτογιάννης και Three Cents) με τις άλλες θυγατρικές της Ideal και ιδίως με την Coca-Cola HBC του Ομίλου Δαυίδ, ο οποίος αποτελεί ισχυρό μέτοχο και των δύο εισηγμένων.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Με μεγάλες εκπτώσεις προσπαθούν οι ξενοδόχοι στην Ισπανία να πετύχουν επιμήκυνση της σεζόν. Φτάνουν έως το 35% και περιλαμβάνουν και μια σειρά άλλων προνομίων.
Ο όμιλος Barceló, για παράδειγμα, κόβει τις τιμές στο ένα τρίτο από τα ξενοδοχεία του για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας του και προσφέρει ακυρώσεις χωρίς πέναλτι. Η μεγαλύτερη αλυσίδα της χώρας, η Melia, δίνει εκπτώσεις έως 25% για κρατήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου που θα γίνουν έως τις 6 Σεπτέμβρη.
Ολες οι κινήσεις αποβλέπουν στο να πετύχουν επιμήκυνση της σεζόν. Στοχεύουν κυρίως στη γερμανική και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
Οι διανυκτερεύσεις Ιουλίου στη χώρα ήταν μειωμένες κατά 39% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019…
ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Πλούσια τα ελέη για τους απανταχού μετόχους. Υπολογίζεται ότι θα βάλουν στην τσέπη φέτος 1,39 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της Janus Henderson.
Το ποσό είναι μόλις 3% χαμηλότερο από αυτό που μοιράστηκε προ πανδημίας. Ηδη το 2ο τρίμηνο οι πληρωμές ήταν 26% υψηλότερες από το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ το 84% των επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα μοιράσει είτε το ίδιο είτε υψηλότερο μέρισμα.
Πρωταθλητής η Samsung. Εδωσε σε όσους την εμπιστεύτηκαν 12,2 δισ. δολάρια…