ΟΤΕ: Αναφερόμενη στα deals που κυοφορούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών η Eurobank Χρηματιστηριακή υποστηρίζει πως σε κάθε περίπτωση ωφελημένος θα βγει ο ΟΤΕ. Αν για παράδειγμα ο Οργανισμός αποκτήσει τη Nova, τότε θα καταστεί ο μόνος αξιόπιστος πάροχος στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης με πολλά οφέλη σε όρους συνδρομητών, κόστους διατήρησης πελατών και μέσου εσόδου ανά πελάτη.
Αν, αντίθετα, δημιουργηθεί ένα κοινό σχήμα Vodafone-Wind και Forthnet, τότε πιθανότατα θα χαλαρώσει και ο έλεγχος της ρυθμιστικής αρχής επί των τιμολογίων του ΟΤΕ.
Πάντως, σύμφωνα πάντα με τη Eurobank Χρηματιστηριακή, ο ΟΤΕ με δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA χαμηλότερο της μονάδας (0,8 για το 2014) διαθέτει πολύ καλύτερο δείκτη ρευστότητας από τους άλλους ευρωπαϊκούς «παίκτες» του κλάδου και επίσης διαπραγματεύεται με χαμηλότερο δείκτη P/E σε σύγκριση με το μέσο όρο αυτών.
Alpha ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στα 129,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ίδια κεφάλαια της Alpha Αστικά Ακίνητα στις 30/9/2014, όταν η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης διαμορφώθηκε χθες στα 71,7 εκατ. ευρώ (discount 44,5%).
Μόνο το καθαρό θετικό ταμείο της εταιρείας στις 30/9 έφτανε τα 55,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 77% της χρηματιστηριακής αξίας.
Για τα περί ΑΕΕΑΠ γίνονται κινήσεις.
ΔΕΗ: Κοινή είναι η πεποίθηση μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται με την ενέργεια ότι η πυρκαγιά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας έγραψε το τέλος του παλαιότερου λιγνιτικού σταθμού της χώρας η πρώτη μονάδα του οποίου λειτούργησε το 1958.
Η καταστροφή δεν έχει να κάνει με αυτήν καθεαυτήν την παραγωγική υποδομή, αλλά με τον "εγκέφαλο" των μονάδων που είναι το control room.
Όπως λένε οι ειδικοί, τα συστήματα αυτά είναι τεχνολογίας που δεν χρησιμοποιείται πλέον, ενώ είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα αποκλειστικά για τις συγκεκριμένες μονάδες (tailor made). Έτσι είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υποκατασταθούν.
Το μόνο "ευτυχώς" που μπορεί να πει κανείς είναι ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί σημαντικά, οπότε η απώλεια των δύο σε λειτουργία μονάδων του ΑΗΣ (οι άλλες δύο οι παλαιότερες διέκοψαν τη λειτουργία τους πριν από τρία - τέσσερα χρόνια) δεν θα έχει επιπτώσεις στην τροφοδοσία των καταναλωτών.
Για την Ιστορία τέλος να σημειωθεί ότι οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, όπως και τα άλλα στοιχεία ενεργητικού της ΔΕΗ, δεν είναι ασφαλισμένα.